Προσπαθείτε να μείνετε έγκυες; 10 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε…

εγκυμοσύνη προσπάθεια εγκυμοσύνηςΑποφασίσατε να μείνετε έγκυες. Δείτε τα δέκα πιο βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε για να έρθει η επιθυμητή εγκυμοσύνη πιο εύκολα:

Τα λιπαντικά

Τα λιπαντικά ανστέλλουν τη σύλληψη. Έρευνες έδειξαν ότι τα κολπικά λιπαντικά είναι τοξικά για το σπέρμα και παρεμβαίνουν στον ρόλο της τραχηλικής βλέννας. Κανονικά, τα όξινες εκκρίσεις του κόλπου σκοτώνουν το σπέρμα,αλλά η αλκαλικότητα της τραχηλικής βλέννας που παράγεται λίγο πριν από την ωορρηξία προστατεύει το σπέρμα. Τα τεχνητά λιπαντικά αποτρέπουν τη δράση της τραχηλικής βλέννας, και έτσι το σπέρμα πεθαίνει στο όξινο περιβάλλον του κόλπου, πριν πάει στη μήτρα.

Ορισμένα φάρμακα

Το πιο σωστό είναι να σταματήσετε κάθε περιττό φάρμακο πριν επιχειρήσετε μια εγκυμοσύνη, αλλά, βεβαίως, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας θα πρέπει να τον ρωτήσετε τι θα πρέπει να κάνετε και αν το φάρμακο που λαμβάνετε θα επηρεάσει το έμβρυο.

Την καφεϊνη

Η καφεΐνη ίσως επηρεάζει τη γονιμότητα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και της ικανότητας μιας γυναίκας να συλλάβει. Μια μελέτη, για παράδειγμα, έδειξε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν πάνω από 300 mg καφεΐνης την ημέρα είχαν κατά 27 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν από όσες δεν κατανάλωναν. Όμως, άλλες μελέτες έχουν δείξει μικρή ή καμία συσχέτιση μεταξύ της καφεΐνης και της γονιμότητας. Αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε την καφεΐνη, θα είναι πιο εύκολο να γίνει σταδιακά για να αποφύγετε τα συμπτώματα στέρησης, όπως η κούραση και ο πονοκέφαλος. Αρχίστε να πίνετε ντεκαφεϊνέ και άλλα ροφήματα όπως ζεστή σοκολάτα και τσάι.

Τον υδράργυρο στα ψάρια

Ακόμα κι αν δεν συνηθίζετε να καταναλώνετε θαλασσινά, πιθανώς έχετε ακούσει ότι τα ψάρια είναι η κύρια πηγή των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι σημαντικά για τον εγκέφαλο του μωρού και την ανάπτυξη των ματιών του. Είναι επίσης χαμηλής περιεκτικότητας όσον αφορά τα κορεσμένα λιπαρά και υψηλής σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του μωρού και για μια υγιή εγκυμοσύνη.Το σώμα σας θα αποθηκεύσει τα ω 3 λιπαρά οξέα για αρκετές εβδομάδες, οπότε είναι μια καλή ιδέα να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε αρκετά τώρα, ώστε να έχετε επαρκή επίπεδα όταν μείνετε έγκυος. Από την άλλη πλευρά, έχετε ίσως ακούσει επίσης ότι ορισμένα είδη ψαριών περιέχουν μολυσματικούς παράγοντες όπως ο υδράργυρος. Σε υψηλές δόσεις, το μέταλλο αυτό είναι επιβλαβές γιατην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος ενός μωρού.

Το αλκοόλ

Ένα μωρό αναπτύσσεται ραγδαία κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Κάποια έρευνα δείχνει ότι ακόμη και μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα αποβολής. Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καθορίσει μια ασφαλή ποσότητα αλκοόλ για τις γυναίκες που είναι έγκυες ούτε γνωρίζουν εάν ή πώς τα μωρά διαφέρουν ως προς την ευαισθησία τους και την αντίδραση στο αλκοόλ. Αλλά επειδή οι βλαβερές συνέπειες του οινοπνεύματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστές, οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει πιθανώς να αποφεύγουν όλα τα αλκοολούχα ποτά.

Το τσιγάρο

Αν κόψετε το κάπνισμα θα βελτιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε και θα προστατεύσετε την οικογένειά σας από το παθητικό κάπνισμα, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για το σύντροφο και το μωρό σας.

Ορισμένα χημικά

Οι χημικές ουσίες σε πολλά κοινά καθαριστικά μπορεί να έχουν τοξική επίδραση στη γονιμότητα. Μερικά από αυτά που καλό θα ήταν να αποφύγετε είναι τα παρακάτω.

Καθαριστικά με συνθετικά αρώματα

Τα συνθετικά αρώματα σε προϊόντα καθαρισμού, όπως τα απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων.

Καθαριστικά με βάση το πετρέλαιο

Πρόκειται για μια ομάδα χημικών ουσιών, που είναι λιγότερο γνωστές, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά ύποπτες. Συνήθως αυτές τις χημικές ουσίες συναντάμε σε απορρυπαντικά και μαλακτικά υφασμάτων.

Διαλύτες

Οι διαλύτες που βρίσκονται σε πολλά καθαριστικά γυαλιού, προϊόντα καθαρισμού χαλιών, καθαριστικά σκληρών επιφανειών και καθαριστικά φούρνου περιέχουν 2-βουτοξυαιθανόλη, η οποία μπορεί να πλήξει σε έναν βαθμό την γονιμοποιητική σας ικανότητα.

Το στρες

Το στρες μπορεί σίγουρα να επηρεάσει τη σύλληψη. Αυτό συμβαίνει γιατί η πίεση μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του υποθαλάμου, ο οποίος είναι ένας αδένας στον εγκέφαλο που ρυθμίζει την όρεξη και τα συναισθήματά σας, καθώς επίσης και τις ορμόνες που λένε στις ωοθήκες σας να απελευθερώσουν τα αυγά. Αν έχετε στρες μπορεί να έχετε ωορρηξία αργότερα στον κύκλο σας ή και καθόλου.

Τις μπανιέρες με πολύ ζεστό νερό

Οι άνδρες που προσπαθούν να γίνουν μπαμπάδες θα πρέπει να αποφεύγουν τις συχνές βουτιές στο τζακούζι, επειδή η όρχεις είναι πολύ ευαίσθητοι στη θερμότητα. Οι όρχεις των ανδρών βρίσκονται έξω από το σώμα για το λόγο του ότι χρειάζονται να είναι σε δροσερό περιβάλλον, για να παράγουν υγιές σπέρμα. Οι ζεστές μανιέρες, η ποδηλασία, οι σάουνες ακόμα και τα στενά εσώρουχα μπορεί να επηρεάσουν το σπέρμα ενός άνδρα λόγω του ότι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας σε έκείνη την περιοχή.

Τη μαριχουάνα

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ένα συστατικό στη μαριχουάνα μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Άλλοι λένε ότι μπορεί να διαταράξει την ωορρηξία της γυναίκας. Αλλά δεν υπήρξε οποιαδήποτε στερεά ή πειστική επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι από αυτά. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να την αποφύγετε αν θελήσετε να αποκτήσετε ένα παιδί.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας και προσπαθήστε.

Καλή επιτυχία !