5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα 5000 παιδικά έργα που συγκέντρωσε το Mουσείο κατά το φετινό, τρίτο κατά σειρά, παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, για την ανάδειξη της αφίσας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
moysio kikladitikis 2

Πρωταγωνιστής της αφίσας και θέμα του διαγωνισμού για φέτος, ήταν το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.).

Χρησιμοποιώντας κολάζ, ζωγραφική και άλλες τεχνικές, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολύχρωμα κυκλαδικά κεφάλια να κατακλύσουν το μουσείο: κεφάλια με γυαλιά, νότες, φτερά, εφημερίδες και μουστάκια.

Κεφάλια υπερήρωες, κεφάλια σκακιέρες, κεφάλια πειρατές, κεφάλια σημαίες…

mousio kikladitikis 1
Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου, ανέδειξε 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου που συμπληρώνονται το 2016. 

Τα 30 έργα που επιλέχθηκαν πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται το Μάϊο.
mousio kikladitikis 4

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που έφτασαν στο Μουσείο ήταν από την ομογένεια στο εξωτερικό, από περιοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από φορείς όπως η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης-Λυκόβρυσης κ.ά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4

Είσοδος ελεύθερη
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 14.00-17.00
Τρίτη κλειστά

Διαβάστε εδώ:
Περισσότερες Δραστηριότητες γαι παιδιά
Περισσότερα Νέα για την Οικογένεια