Αποβολή

apovolhΗ αποβολή συμβαίνει στις πρώτες 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Η αποβολή είναι ένα ιδιαίτερα επώδυνο ψυχολογικά γεγονός για την εγκυμονούσα που ήδη έχει αρχίσει να κάνει όνειρα για το μωράκι της. Σε αυτήν την ενότητα θα εξετάσουμε τι είναι η αποβολή και αν αυτό το γεγονός επέρχεται ύστερα από κάποιο λάθος του ζευγαριού ή είναι μια φυσική διαδικασία.

Επτά πιο συχνές αιτίες αποβολής

Επτά πιο συχνές αιτίες αποβολής

Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, η αποβολή θεωρείται σαν ένα κανονικό μέρος της αναπαραγωγής. Αυτό όμως δεν κάνει ασφαλώς την απώλεια πιο εύκολη.

Διαβάστε Περισσότερα

Πως μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τη φίλη μας μετά από μία αποβολή;

Πως μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τη φίλη μας μετά από μία αποβολή;

Άσχημες, επώδυνες στιγμές που αρκετά ζευγάρια έχουν βιώσει. Μία αποβολή. Δυστυχώς η προσπάθεια της σύλληψης, η χαρά μετά της εγκυμοσύνης και η θαυμάσια αναμονή του μωρού, δεν είχε καλό τέλος.  Απογοήτευση, θλίψη, στενοχώρια, δάκρια και δεν ξέρεις τι λέξεις να χρησιμοποιήσεις για παρηγοριά.

Διαβάστε Περισσότερα

Είστε πάλι έγκυος, μετά την αποβολή που είχατε. Χαρείτε το!

Είστε πάλι έγκυος, μετά την αποβολή που είχατε. Χαρείτε το!

«Γιατί δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένη τώρα που είμαι πάλι έγκυος»;  Είναι η ερώτηση που βασανίζει πολλές γυναίκες, όταν έχουν βιώσει μία αποβολή.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποβολή: πως να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας

Αποβολή: πως να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας

Μετά από μια αποβολή, είναι φυσικό να αισθάνεστε σοκ, θλίψη, ενοχή και θυμό όπως επίσης και μία αίσθηση αποτυχίας όταν διακόπτεται η εγκυμοσύνη σας. Οι ημέρες, εβδομάδες ακόμη και οι μήνες μετά από μία απώλεια μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολοι και επώδυνοι, ακόμη περισσότερο αν αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά και αν αυτή την φορά «είχατε προσέξει πάρα πολύ». Επίσης δεν κοιμάστε εύκολα και αισθάνεστε απομονωμένη. Εάν έχετε ήδη αναγγείλει την εγκυμοσύνη σας, τώρα είναι δύσκολο να μιλήσετε για αυτή την απώλεια και σας είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχτείτε λόγια συμπάθειας.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποβολή

Αποβολή

Τι είναι μια αποβολή;Αποβολή είναι η απώλεια μιας εγκυμοσύνης τις πρώτες 20 εβδομάδες. Περίπου το 10 με 20% των εγκυμοσυνώνν καταλήγουν σε αποβολή και πάνω από το 80% αυτών συμβαίνουν πριν από τις 12 εβδομάδες. Αυτά τα ποσοστά δεν περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου χάνεται ένα γονιμοποιημένο ωάριο πριν θεωρηθεί ότι η γυναίκα είναι έγκυος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 30 έως 50% των γονιμοποιημένων ωαρίων χάνονται πριν ή κατά τη διαδικασία της εμφύτευσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Λάθος ή φυσική διαδικασία;

εγκυμοσύνη αποβολή λάθος ή φυσική διαδικασία Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους μέλλοντες γονείς, είναι το θέμα της αποβολής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ιδιαιτέρως τους τρεις πρώτους μήνες η κάθε ένδειξη αιμορραγίας αναστατώνει την έγκυο γυναίκα.

Η αποβολή δεν είναι ένα λάθος ή μια αποτυχία της μητέρας ή του πατέρα

Η αποβολή θεωρείται πολλές φορές ως αποτυχία, πράγμα που αγχώνει τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά. Το άγχος και η πίεση έχουν άμεση επιρροή στις επόμενες προσπάθειες εγκυμοσύνης.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα θέλαμε να μπούμε σε ιατρικές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ο στόχος μας είναι να σας πληροφορήσουμε για ορισμένα γεγονότα και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η αποβολή δεν είναι ένα λάθος ή μια αποτυχία της μητέρας ή του πατέρα αλλά συχνά μια φυσική διαδικασία.

Διαβάστε Περισσότερα