Εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα

Εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα

Νέα εφαρμογή «ισχυρίζεται» ότι μπορεί να μεταφράσει τον ήχο από το κλάμα του μωρού και να προβλέψει αν κάτι δεν πάει καλά.

Κοίτα ποιος μιλάει πράγματι.

Οι προγραμματιστές της καινούργιας εφαρμογής από την Ταιβάν που ονομάζεται «Μεταφραστής του κλάματος του μωρού», δηλώνουν ότι μπορεί να μεταφράσει τους πολλαπλούς ήχους από το κλάμα του μωρού.

Διαβάστε ακόμη: Αποκωδικοποιώντας το κλάμα του μωρού σας 

Ερευνητές στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Yunlun της Ταιβάν που βοήθησαν να δημιουργηθεί η εφαρμογή αυτή, δηλώνουν ότι κατέγραψαν περίπου 200.000 ήχους από το κλάμα 100 νεογνών.

Οι ηχογραφήσεις στη συνέχεια τροφοδότησαν μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, η οποία τους βοήθησε να καθορίσουν τον τύπο του κλάματος που ταίριαζε σε μία συγκεκριμένη ανάγκη.
Κατά συνέπεια η εφαρμογή μπορεί να ενημερώσει τους γονείς αν το μωρό είναι πεινασμένο, νυσταγμένο, πονάει ή έχει λερωμένη πάνα!

Λειτουργεί, ζητώντας από το χρήστη να ανεβάσει μία καταγραφή των κραυγών του μωρού, η εφαρμογή στη συνέχεια αναλύει το κλάμα χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο του.
Δέκα δευτερόλεπτα αργότερα, παρουσιάζεται μία από τις τέσσερις επιλογές που αναφέρονται πιο πάνω.

Οι προγραμματιστές δηλώνουν ότι είναι 92% ακριβής για μωρά ενός μηνός ή και πιο μικρά, 85% για μωρά δύο μηνών και 77% για μωρά τεσσάρων μηνών ή και μικρότερα.

Η ομάδα δεν συνιστά τη χρήση της συσκευής αυτής για βρέφη άνω των έξι μηνών καθώς στην ηλικία αυτή οι κραυγές/φωνές τείνουν να γίνουν πιο ποικίλες.

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς αποκτούν σιγά – σιγά την εμπειρία να κατανοούν το μωρό τους, οι προγραμματιστές επιμένουν ότι η εφαρμογή αυτή μπορεί να βοηθήσει τους αρχάριους γονείς.

Εξηγώντας τη μέθοδο πίσω από την έρευνα, ο παιδίατρος Dr. Chen Si-da δήλωσε τα εξής στο Yahoo Parenting:

«Όταν τα νεογέννητα μωρά αισθάνονται πείνα, έχουν μία τυπική αντίδραση που ονομάζεται «Sucking Reflex», (πιπίλισμα/βυζαίνω).
Το στόμα τους θα κάνει κινήσεις ανεξέλεγκτα, η γλώσσα θα γλείφει τα χείλη τους και το κεφαλάκι τους θα γυρίζει για να ψάξει το στήθος για το θηλασμό.

Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε με ακρίβεια ότι η αιτία αυτής της αντίδρασης είναι η πείνα, με βάση την ιατρική κρίση».
Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στα κινέζικα στο iOS App Store και Google Play, η απλή εικόνα του UI μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από άτομα που δεν ξέρουν κινέζικα.

Πηγή: Digital trends

Διαβάστε ακόμη: "Το αφήνω να κλαίει ή όχι;" Γράφτηκε από την  Κλαίρη Σειραδάκη