Είναι το ΙΒ απαραίτητο για σπουδές στο εξωτερικό;

Είναι το ΙΒ απαραίτητο για σπουδές στο εξωτερικό;

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των νέων για σπουδές σε χώρες του εξωτερικού αυξάνεται συνεχώς. Για το λόγο αυτό πολλοί μαθητές λυκείου επιλέγουν να απορρίψουν το Ελληνικό Απολυτήριο και να επιδιώξουν την απόκτηση του Διεθνούς Απολυτηρίου, του γνωστού στους περισσότερους σαν ΙΒ, εγκαταλείποντας έτσι τη δυνατότητα φοίτησης σε Ελληνικά Πανεπιστήμια. 

Είναι φρόνιμο όμως ένα παιδί στην ηλικία των 16 ετών να απορρίψει τη δυνατότητα να κάνει τις πρώτες του σπουδές στη χώρα του; Και είναι βέβαιο ότι η οικογένειά του θα μπορέσει να υποστηρίξει την απόφασή του αυτή σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες είναι τόσο αβέβαιες; Δεν είναι καλύτερο να έχει ένας νέος τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα σπουδάσει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό όταν θα είναι έτοιμος να αρχίσει τις σπουδές του;

Στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη οι μαθητές του Λυκείου έχουν αυτή τη δυνατότητα επιλογής. Στο σχολείο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια Υπηρεσία Διαμεσολάβησης Βρετανικών Πανεπιστημίων πιστοποιημένη από το UCAS (University and College Admission Services).

Ο έμπειρος σύμβουλος του Σχολείου βοηθά τους μαθητές να καταλήξουν στα Πανεπιστήμια που τους ενδιαφέρουν και τους καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων σε αυτά.

Πολλοί μαθητές τους φοιτούν ήδη σε γνωστά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Αρκετοί από αυτούς γίνονται δεκτοί στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της επιλογής τους χωρίς τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, υποβάλλοντας απλώς τη βαθμολογία του Ελληνικού Απολυτηρίου τους. Άλλοι εξασφαλίζουν τη θέση τους στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει και πετυχαίνουν συγχρόνως την εισαγωγή τους στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έτσι αποφασίζουν για το πού θα σπουδάσουν στην ηλικία των 18 και όχι των 16 ετών.