Η γυναίκα μου θέλει άλλο ένα παιδί, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι έτοιμος. Τι πρέπει να κάνω;

ki allo paidi sΔυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη απάντηση για κανένα μπαμπά σε αυτό το πρόβλημα. Όμως ας δούμε μερικούς παράγοντες που μπορείτε να εξετάσετε και να συζητήσετε με τη γυναίκα σας, για να αποφασίσετε.

 Έλλειψη χρόνου. 

Η έλλειψη χρόνου είναι μια κοινή ανησυχία για τους υποψήφιους για δεύτερη φορά γονείς. Οι πιθανότητες είναι όμως, ότι υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελευθερώσετε χρόνο στην καθημερινή σας ζωή. Για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε μία γυναίκα για να βοηθήσει στην καθαριότητα του σπιτιού και να ετοιμάσετε το δείπνο μιας εβδομάδος που θα φυλάξετε στην κατάψυξη. Έτσι θα εξοικονομήσετε κάποια 15 – 20 λεπτά στην ημέρα σας. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά που μπορούν να κάνουν αυτά τα λεπτά.

Οικονομικά

Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να έχετε άλλο ένα μωρό; Μήπως πρέπει ένας από τους δύο ή και οι δύο να εργάζεστε περισσότερες ώρες για να τα βγάλετε πέρα; Και αν ναι, είστε διατεθειμένος να το κάνετε; Μήπως υπάρχουν δαπάνες που μπορείτε να περικόψετε;

Αγαπώντας πάνω από ένα παιδί.

Ανησυχείτε μήπως δεν θα μπορείτε να αγαπήσετε το δεύτερο παιδάκι σας όπως το πρώτο; Είναι μία εξαιρετικά κοινή ανησυχία, η πολύ απλή απάντηση είναι, ότι η αγάπη για τα παιδιά σας, όσα και αν είναι αυτά, είναι άπειρη!

Εγκυμοσύνη και τοκετός.

Ανησυχείτε επειδή η σύζυγός σας θα περάσει πάλι τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης και του τοκετού; Επειδή εκείνη θα τα υπομείνει όλα αυτά, ρωτήστε την πως αισθάνεται για την προοπτική αυτή. Επίσης μην ξεχνάτε ότι το να είσαι γονέας είναι σκληρή δουλειά, πόσο μάλιστα να είσαι έγκυος και γονέας! Βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει για τη σύζυγό σας.

Το πρώτο παιδάκι.

Έχετε ένα παιδάκι με δύσκολο χαρακτήρα; Ασφαλώς φοβάστε μήπως και το δεύτερο είναι το ίδιο! Όμως μην ξεχνάτε ότι το κάθε παιδί έχει το δικό του χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο του επόμενου μωρού σας , μάλλον θα είναι τελείως διαφορετικό από το ταμπεραμέντο του πρώτου παιδιού σας.

Έχετε προσωπικό χρόνο με τη σύντροφό σας;

Αγωνίζεστε για να βρείτε πέντε λεπτά μόνοι σας με τη γυναίκα σας; Ανησυχείτε ότι με το δεύτερο μωρό σβήνετε κάθε πιθανότητα να βγείτε «ραντεβού» μαζί της πάλι; Υπάρχει τρόπος για να περνάτε ίσως ένα Σαββατοκύριακο μόνοι σας, ή έστω και μία νύκτα;

Η παιδική σας ηλικία.

Είσαστε μοναχοπαίδι ή έχετε αδέλφια; Είσαστε ευχαριστημένοι με τα παιδικά χρόνια σας; Εάν έχετε αδέλφια, είστε κοντά στην ηλικία; Μήπως αυτό κάνει τη διαφορά;

Μιλώντας με τη σύζυγό σας για τα θέματα αυτά, θα βρείτε πιθανότατα ότι και οι δύο μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες. Ένας ειλικρινής διάλογος δεν μπορεί ίσως να σας βοηθήσει να έρθετε αμέσως σε συμφωνία, αλλά μπορεί να σας φέρει στην ίδια σελίδα ή τουλάχιστον στο ίδιο κεφάλαιο!

Είναι ανησυχίες και ερωτήματα πολύ συχνά σε όλα τα ζευγάρια. Ίσως εκ πρώτης όψεως να φαίνονται απλά, αλλά είναι, λεπτομέρειες ίσως, όμως πολύ σημαντικές για κάθε οικογένεια. Απλά, χρειάζεται μία ήρεμη και ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας για να αποφασίσετε για αυτή την καινούργια ζωούλα που θα έρθει κοντά σας.