Πως θα βοηθήσουμε το μωρό σας να κοιμηθεί όταν είναι άρρωστο;

Πως θα βοηθήσουμε το μωρό σας να κοιμηθεί όταν είναι άρρωστο;

Γιατί τα άρρωστα μωρά δεν μπορούν να κοιμηθούνq

Οι λόγοι που τα μωρά έχουν πρόβλημα ύπνου όταν είναι αδιάθετα, είναι παρόμοιοι με αυτούς που αντιμετωπίζουμε εμείς, με κάποιες ακόμα δυσκολίες όπως:

Δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην βουλομένη μύτη και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με την πιπίλα.

Δεν μπορεί να φάει αρκετά.

Ο πόνος στο λαιμό, η ευαισθησία που αισθάνεται και η απώλεια της όρεξης, κάνουν το μωρό να μην θέλει να φάει.

Βήχας.

Ο βήχας μπορεί να το ξυπνήσει ή ακόμη να μην το αφήσει να κοιμηθεί.

Κόπωση.

Νομίζουμε ότι η κούραση θα το βοηθήσει να κοιμηθεί και μερικές φορές το κάνει. Άλλες φορές όμως όταν είναι κουρασμένο είναι κακοδιάθετο και γκρινιάρικο και δεν θέλει να κοιμηθεί.

Βοηθώντας ένα άρρωστο μωρό να κοιμηθεί.

Πρέπει απαραίτητα να έχουμε στο σπίτι μας ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο με ότι μπορεί ένα μωράκι να χρειαστεί. Εάν αυτό το έχουμε ήδη κάνει, η ανακούφιση που θα αισθανθούμε όταν το χρειαστούμε θα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Καθαρίζουμε καλά την μύτη του.

Με την συμβουλή του παιδιάτρου μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε σήμερα στην διάθεσή μας για να ανακουφίσουμε το μωρό μας. Είναι οι σύριγγες, ο φυσιολογικός ορός και οι αλατούχες σταγόνες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα με την ηλικία του. Το πρόβλημα πάντα είναι ότι το μωρό δεν μπορεί να φυσήξει την μύτη του όπως οι μεγάλοι.

Υπάρχει επίσης η συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσει η μύτη του, είναι όπως γίνεται με σύριγγα, όμως πρέπει εσείς να κάνετε την «αναρρόφηση». Αν αυτό δεν σας ενοχλεί, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσετε το μικρό σας.

Αναπνευστικά προβλήματα, βήχας, πονόλαιμος.

Ο ξηρός αέρας που δεν ανανεώνεται στους κλειστούς χώρους το χειμώνα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για αναπνευστικά προβλήματα.  Η λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού. Και φυσικά να αερίζουμε καλά το χώρο του.

Μην ντύνετε ή σκεπάζετε πολύ βαριά το μικρό σας. Ακόμη και όταν έχει πυρετό δεν χρειάζεται βαριά σκεπάσματα.

Ανυψώνουμε το πάνω μέρος της κούνιας έτσι ώστε το κεφαλάκι του να είναι πιο πάνω από τα πόδια του. Μπορούμε απλά να βάλουμε ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα του.  Έτσι διευκολύνουμε την αναπνοή του.

Πυρετός.

Σήμερα, υπάρχουν στο εμπόριο θερμόμετρα ειδικά για τα μωρά, η πιπίλα που μας δείχνει την θερμοκρασία του είναι μία λύση. Προσεκτικά και με υπομονή ελέγχουμε την θερμοκρασία του και σύμφωνα πάντα με την συμβουλή του παιδιάτρου, δίνουμε το φάρμακο που πρέπει για να ανακουφίσουμε το μικρούλι μας.

Χωρίς άγχος και πανικό, αλλά με προσοχή και ηρεμία θα ξεπεράσουμε αυτές τις «δύσκολες» ημέρες που το μωρό μας είναι άρρωστο.