1η Μπιενάλε Μυκόνου

MYKONOS BIENNALE invitationΣτις 21 Ιουνίου ημέρα του θερινού ηλιοστάσιου εγκαινιάζεται στην Μύκονο ο θεσμός της Μπιενάλε Μυκόνου.

Η 1η Μπιενάλε Μυκόνου  θα πραγματοποιηθεί 21-24 Ιουνίου 2013 στο ιδιαίτερο ενεργειακά και πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, και την οργανώνουν με πρωτοβουλία τους η καλλιτέχνης Λυδία Βενιέρη και ο παραγωγός Αντώνης Κιούκας.

Οι εκθέσεις και τα έργα των καλλιτεχνών απλώνονται σαν δίχτυ στα μουσεία, στο κτίριο Καλών Τεχνών, στο σχολείο, στους μύλους, σε διάφορα αρχοντικά παλιά κτήρια ενώ ταυτόχρονα μουσικές περφόρμανς επιμελημένες από τον Σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και χορευτικά δρώμενα του Κωνσταντίνου Ρήγου εμπλουτίζουν το πρόγραμμα.

Περισσότεροι από 70 διεθνείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Lucas Samaras, ο Steve Mc Queen, η ORLAN, ο Takis, o Stephen Antonakos, τιμούν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που καταλήγουν σε ένα  Διεθνές Video Film Festival στο Σινέ Μαντώ.

Η αναμετάδοση της πληροφορίας στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης βοηθάει το κύρος της διοργάνωσης που είναι μια καθαρά ιδιωτική, καλλιτεχνική πρωτοβουλία.