6 Χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

6 Χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

H ασφάλεια στις διακοπές των Χριστουγέννων με ένα παιδί στο σπίτι μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία. Μικρά κομμάτια παιχνιδιών , σκληρές καραμέλες, εύθραυστα στολίδια, κεριά μπορούν να κάνουν το σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων να φαίνεται σαν ναρκοπέδιο.

 

Πώς να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας;
Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί , ειδικά αν περνάτε τις μέρες των Χριστουγέννων με τους φίλους ή την οικογένεια σας έξω από το δικό σας σπίτι.

Μερικοί κίνδυνοι που μπορείτε να αποφύγετε:

Φωτιά

Βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας δεν έχει πρόσβαση στα αναμμένα κεριά. Στην περίπτωση που είστε εσείς οι οικοδεσπότες μπορείτε να μην έχετε καθόλου κεριά. Εάν σχεδιάζετε να περάσετε το χρόνο σας μπροστά από ένα τζάκι, φροντίστε το παιδί να μην μπορεί να πλησιάσει αρκετά. Παίξτε παιχνίδια, φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές ή απολαύστε άλλες δραστηριότητες σε απόσταση ασφαλείας.

Επικίνδυνα αντικείμενα

Τόσο τα νήπια όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά βρίσκουν πρόσβαση σε σημεία -όπως τραπέζια, ράφια , συρτάρια- ιδιαίτερα όταν ξέρουν ότι είναι μέρη όπου φυλάτε τα καλούδια των διακοπών.
Γι 'αυτό να είστε προσεκτικοί να μην αφήνετε μαχαίρια, ψαλίδια, ποτά, τρόφιμα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα σε μέρη όπου το παιδί σας μπορεί να τα πάρει .

Ηλεκτρικά καλώδια

Στο σπίτι, τα ηλεκτρικά καλώδια καλό είναι να «κρύβονται» πίσω από τα έπιπλα ή να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, όπου να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά σε αυτά. Μην αφήνετε στο πάτωμα πολλά διακοσμητικά που το παιδί σας θα μπορούσε να βάλει στο στόμα του και να πνιγεί. Ακόμα κρύψτε όλα τα πιθανά εύθραυστα ή επικίνδυνα αντικείμενα σε μέρη που δεν μπορεί να τα φτάσει. Όταν είστε εκτός σπιτιού, θα πρέπει να είσαστε πιο προσεκτικοί.

Φυτά

Τοποθετήστε τα φυτά μακριά και σε ένα σημείο που το παιδί σας δεν μπορεί να φτάσει. Το Αλεξανδρινό, καθώς και άλλα Χριστουγεννιάτικα φυτά, είναι συνήθως τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο και με διακοσμητικές κορδέλες, πράγματα που το παιδί σας μπορεί να καταπιεί εύκολα.
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το Αλεξανδριανό δεν είναι δηλητηριώδες (αν και ο χυμός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος), άλλα το γκι και μερικές ποικιλίες από πουρνάρι είναι τοξικά. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε σε ασφαλή σημεία μακριά από τα παιδιά ή επιλέξτε άλλους τρόπους διακόσμησης.

Καυτές εστίες

Η κουζίνα είναι το κύριο μέρος που περνάτε το χρόνο σας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες συνταγές. Εκτός από τα μάτια και το φούρνο, ένα παιδί μπορεί εύκολα καεί από τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια που μαγειρεύετε όπως ταψιά, κατσαρόλες κλπ. Κρατήστε το παιδί σας μακριά από τους κινδύνους. Μια καλή ιδέα είναι να το αφήσετε σε ένα χώρο κοντά σας δίνοντας του κάποια ασφαλή αντικείμενα όπως κάποιο ένα κουτάλι, ένα πλαστικό πιάτο ή ακόμα και κάποια έτοιμα μπισκότα ή κουλουράκια έτσι ώστε να μπορεί να μιμείται αυτά που κάνετε και να το δει σαν παιχνίδι.

Τσάντες

Να θυμάστε ότι οι τσάντες των επισκεπτών και οι τσάντες από τα ψώνια είναι πολύ δελεαστικές για τα παιδιά και δεν είναι καθόλου ασφαλείς πολλές φορές. Πείτε στους φίλους σας ότι θα πρέπει να τα βάζουν σε ένα ασφαλές μέρος για να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από τα φάρμακα, κραγιόν , κορδέλες , ετικέτες δώρων, και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται συνήθως μέσα σε αυτές .