Από την ιδιομορφία ως την ιδιοφυΐα

Από την ιδιομορφία ως την ιδιοφυΐα

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες με αφορμή τα βιβλία της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

 

Τα παιδιά και οι έφηβοι με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινότητά τους όσο κυρίως στο σχολικό περιβάλλον. Ο τρόπος που δέχονται και επεξεργάζονται τις πληροφορίες είναι ιδιαίτερος και απαιτεί ξεχωριστούς χειρισμούς. Με τον Ρίκο και τον Όσκαρ για οδηγούς θα ανακαλύψουμε τα στοιχεία που μας οδηγούν στην πρώιμη ανίχνευση, στην κατάλληλη διάγνωση και στην ολοκληρωμένη, διεπιστημονική μέθοδο αποκατάστασης. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η σχολική αποτυχία, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και η διαχείριση των δυσκολιών των παιδιών, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας και του σχολείου.
Μετά τις εισηγήσεις ακολουθούν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε γονείς με έντονες ανησυχίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Ομιλητές 
• Θανάσης Παπαδόπουλος, δάσκαλος ειδικής εκπαίδευσης
• Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας

Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) 
Πότε: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 19:00-21:00

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.