Αυτά τα χαλαρά Σαββατοκύριακα του Lockdown…

Γράφει η Εύη Σταθάτου.

«Λες να μας λείψουν αυτά τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, όταν θα επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς;» , ρωτάω τον άντρα μου και μέσα μου ήδη ξέρω την απάντηση.

Ναι η σημερινή κατάσταση είναι δύσκολη, μας λείπουν οι φίλοι μας και οι δραστηριότητές μας, όλοι θέλουμε πίσω τη ζωή μας.

Υπάρχει όμως κάτι που μας δόθηκε απλόχερα αυτή την περίοδο, για να το απολαύσουμε. Και δεν είναι άλλο από το χρόνο με τα παιδιά μας.

Χρόνος χωρίς άγχος, χωρίς πρωινά ξυπνήματα, γρήγορα, βιαστικά πρωινά και δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Σαββατοκύριακα που περνάνε σαν νερό, χωρίς να τα καταλαβαίνεις!

Υπό κανονικές συνθήκες τα δικά μας Σαββατοκύριακα είναι πάντα γεμάτα.

Το ξυπνητήρι χτυπά νωρίς νωρίς για να φάνε τα παιδιά ένα καλό, αλλά βιαστικό πρωινό και να φύγουμε για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Και όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι πάντα εύκολο να συντονίσεις ένα σπίτι με τρία παιδιά που πρέπει να ξυπνήσουν, να φάνε, να ετοιμαστούν γρήγορα και να μην ξεχάσουν τίποτα από τα απαραίτητα!

Και ξαφνικά, όλα σταματούν. Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια μπαίνουν στο ντουλάπι, το ξυπνητήρι τα Σαββατοκύριακα απενεργοποιείται και τα παιδιά ξυπνάνε πιο αργά και πιο γλυκά με χαλαρή μουσική, αγκαλιές και φιλιά και με την αγαπημένη μυρωδιά από τα αγαπημένα τους croissants που ταξιδεύει από την κουζίνα στα κρεβάτια τους.

Πόσο απολαμβάνουμε το πρωινό που φτιάχνουμε όλοι μαζί παρέα.

Τα παιδιά τρελαίνονται να ετοιμάζουν μόνα τους το τραπέζι και να μας σερβίρουν. Μέλι, ταχίνι, μαρμελάδα, ζεστό φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκος χυμός μας περιμένουν. Και ζεστός καφές για τη μαμά και τον μπαμπά!

Ο Άρης καθισμένος μπροστά στο φούρνο, περιμένει με ανυπομονησία να βγουν τα αγαπημένα του Croissants από τη Χρυσή Ζύμη με την πλούσια γέμιση από λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού.

Φτιαγμένα με αγνά, σπιτικά υλικά, ζυμωμένα με εκλεκτό βούτυρο, χρειάζονται μόνο 15 λεπτά ψήσιμο!

«Είναι έτοιμα μαμά! Να τα βγάλουμε», φωνάζει! Το σπίτι μοσχομυρίζει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το πρωινό μας!

Πόσο τις ευχαριστιέμαι αυτές τις στιγμές! Γελάμε, θυμόμαστε ιστορίες, κάνουμε σχέδια. Ποιο θα είναι το επόμενο ταξίδι μας όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ποιοι είναι οι στόχοι του καθένα μας για την επόμενη χρονιά!

«Μαμά, όταν περάσει όλο αυτό και παίξω τον πρώτο μου αγώνα, θα σου αφιερώσω το καλύτερο γκολ!», λέει ο μικρός μας ποδοσφαιριστής, που ακολουθεί πιστά τα βήματα των αδερφών του, χοροπηδώντας χαρούμενος στον καναπέ.

Αυτές τις μικρές, αλλά τόσο πολύτιμες στιγμές απολαμβάνουμε αυτή την περίοδο και τα πρωινά του Σαββατοκύριακου είναι γεμάτα και ξεκούραστα.

Άλλοτε είναι κεφάτα, άλλοτε κρύβουν μια γλυκιά νοσταλγία.

Το σίγουρο είναι πως αυτές οι μοναδικές στιγμές μας φέρνουν πιο κοντά και όταν θα περάσει όλη αυτή η κατάσταση θα έχουμε μάθει περισσότερα ο ένας για τον άλλον, θα έχουμε μοιραστεί ποιοτικές στιγμές και θα είμαστε ακόμα πιο κοντά.

Μέχρι τότε, ας τις απολαύσουμε…