Το παιδί μου λέει συνεχώς ψέματα - Πώς να το αντιμετωπίσετε

«Δεν ξέρω πως να καταφέρω το παιδί μου να σταματήσει να λέει ψέματα. Έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά να του μάθουμε τις σωστές αξίες. Όσο πιο πολύ το μαλώνω τόσο περισσότερο συνεχίζει τα ψέματα»

Τα περισσότερα παιδιά λένε ψέματα κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά όμως μπορεί να είναι μια σοκαριστική έκπληξη την πρώτη φορά που θα ακούσετε το παιδί σας να λέει ψέματα. Η μάθηση για το πως να λέει ψέματα, είναι μέρος της ανάπτυξης ενός παιδιού, αλλά πρέπει όμως να μαθαίνει να λέει την αλήθεια. Εδώ είναι, πως θα δώσετε στο παιδί σας το μήνυμα ότι η ειλικρίνεια είναι σημαντική.

5 Τρόποι για να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από τις οθόνες το καλοκαίρι

Τα σχολεία έκλεισαν και οι περισσότεροι από εμάς τους γονείς ακόμα δουλεύουμε. Τα παιδιά τις πρωινές ώρες είναι στο σπίτι και τα περισσότερα από αυτά όσο εμείς λείπουμε περνάνε το χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη. Bλέπουν τηλεόραση, παίζουν video games ή παιχνίδια στο τάμπλετ.

Έχω έρθει κι εγώ αντιμέτωπη με αυτή τη πραγματικότητα. Η Ίριδα να κολλάει στην τηλεόραση με κινούμενα σχέδια και ο Ερμής να παίζει στο τάμπλετ . Και όταν τους λες ότι ήρθε η ώρα να τα κλείσουν παραπονιούνται γιατί δεν έχουν τι να κάνουν.

3 tips για να γνωρίσουμε τα παιδιά μας καλύτερα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι να προσπαθήσει να καταλάβει τα παιδιά του.

Το να καταλάβεις καλύτερα τα παιδιά σου θα βοηθήσει πολύ την επικοινωνία μαζί τους. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετικά ταλέντα. Επικοινωνεί και διασκεδάζει διαφορετικά. παίζει και χαίρεται με άλλα πράγματα.

3 μυστικά για να γίνουμε χαρούμενοι γονείς

Όλοι εμείς οι γονείς αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας, αλλά πάντα παραδεχόμαστε ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο.

Τα παιδιά μας είναι τα πιο γλυκά και σημαντικά πλάσματα στον κόσμο, όμως πολλές φορές καταφέρνουν μας φέρουν στα όρια μας.

Πολλές φορές παραδεχόμαστε ότι έχουμε κουραστεί, ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη υπομονή. Άλλες φορές νιώθουμε αγχωμένοι και χωρίς διάθεση αφού συνεχώς κρίνουμε πολύ αυστηρά τον εαυτό μας.

14 (χαλαρές) ερωτήσεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου

Υπάρχουν ερωτήσεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου;

Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν παιδιά που επιστρέφουν σπίτι μετά το σχολείο και με πολλή χαρά λένε στους γονείς τους τι έκαναν όσο έλειπαν.

Πώς πέρασαν, τι παιχνίδια έπαιξαν με τους φίλους τους, ποιοι είναι οι φίλοι τους.

Μαμά: Μην συγκρίνεις το παιδί σου με άλλα παιδιά

Μην με συγκρίνεις μαμά, δεν μοιάζω με κανένα άλλο παιδί! Είναι κάτι βράδια που ο ύπνος ηττείται κατά κράτος από τις σκέψεις. Είναι κάτι σκέψεις που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο υπεράσπισης και μου φωνάζουν ότι έκανα λάθος. Είναι κάτι λάθη που πονάνε πιο πολύ από τα άλλα, γιατί γίνονται σε βάρος των παιδιών. Είναι κάτι παιδιά που υποφέρουν σε όλη τους τη ζωή από τις πράξεις και τις παραλείψεις των γονιών τους…

Εγγραφή στο RSS - ανατροφή παιδιού