"Πασχαλινά έθιμα αιματοχυσίας"

Ένα οχτάχρονο κοριτσάκι παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Ένας πατέρας άφησε τα παιδιά του ορφανά. Δυο άλλα παιδιά έχασαν τα δάχτυλά τους.

Κάθε χρόνο, χέρια, δάχτυλα και ζωές θυσιάζονται στο βωμό ενός εθίμου που θέλει την Ανάσταση να γιορτάζεται με φασαρία. Αυτά ζήτησε ο Ιησούς της αγάπης; Εκείνος που ποτέ δεν έπιασε όπλο στα χέρια του και δίδαξε τη συγχώρεση και τη μη βία;

Το να χάνεις το παιδί σου, τον λόγο για να ζεις, δεν είναι "ατύχημα"

O εξηντάχρονος είχε πάρει το ταξί απ’ την Πτολεμαΐδα. «Σταμάτα εδώ» είπε του οδηγού κοντά στη γέφυρα των Σερβίων. Βγήκε από τ’ αμάξι και πήδηξε στο κενό.

«Κανείς δε μπορεί να ξέρει» λέει το δημοσίευμα «τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία». Σημειώνει πάντως πως «ο 60χρονος είχε χάσει το παιδί του σε τροχαίο ατύχημα».

Κανένα ενδιαφέρον από το σχολείο για το άρρωστο παιδί μου - Γιατί;

Σήμερα έχουμε ίωση. Το παιδί δεν πάει στο σχολείο. Και τι νομίζετε ότι κάνει το σχολείο γι' αυτό; Τίποτα απολύτως. Δεν ξέρω καν αν έγινε αντιληπτή η απουσία του.

Του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεις κι εσύ, που δε γιορτάζεις!

Σήμερα είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και σύμφωνα με την Ήλια, γιορτάζεις κι εσύ, που δε γιορτάζεις! 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τη μισούσα αυτή τη γιορτή. Τη μισούσα όπως ο άστεγος μισεί τα Χριστούγεννα. Δεν είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο.

Γιατί η ομοφυλοφιλική διαφήμιση "μας" φαίνεται περίεργη;

Mε αφορμή μια σοκολάτα...

Η γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου

Πλησιάζει η λεγόμενη «γιορτή των ερωτευμένων» και μια βιομηχανία έσπευσε να εκμεταλλευτεί το κλίμα διαφημίζοντας τα προϊόντα της με ζευγάρια όλων των κατηγοριών.

Δε μας ενόχλησε που μια ξενόφερτη γιορτή προωθείται έντεχνα για να βγάλουν κέρδη κάποιες επιχειρήσεις. Δε μας ενόχλησε που οι περισσότεροι θα χάψουμε το καταναλωτικό παραμύθι και θ’ αδειάσουμε τις τσέπες μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Μας ενόχλησε που η διαφήμιση δείχνει ζευγάρια όλων των τύπων και, ναι, και ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Εγγραφή στο RSS - ήλια