Χριστούγεννα, μια γιορτή για όλη την οικογένεια

Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους από εμάς είναι μια γιορτή που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Νιώθουμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε, αγοράζουμε δώρα, τρώμε όλοι μαζί, ερχόμαστε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Γιαγιά και παππούς: Πως μπαίνουν όρια στη σχέση αυτή; (α' μέρος)

Πολλοί από εμάς τους γονείς έχουμε ακούσει συχνά από τα παιδιά μας τις ακόλουθες φράσεις: «η γιαγιά μου με πάντα με αφήνει να φάω σοκολάτα», «ο παππούς μου έδωσε λεφτά και θα πάρω παγωτό» ή «η γιαγιά με αφήνει να κάνω ότι θέλω, εσύ είσαι κακιά».

3 tips για να γνωρίσουμε τα παιδιά μας καλύτερα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι να προσπαθήσει να καταλάβει τα παιδιά του.

Το να καταλάβεις καλύτερα τα παιδιά σου θα βοηθήσει πολύ την επικοινωνία μαζί τους. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετικά ταλέντα. Επικοινωνεί και διασκεδάζει διαφορετικά. παίζει και χαίρεται με άλλα πράγματα.

3 μυστικά για να γίνουμε χαρούμενοι γονείς

Όλοι εμείς οι γονείς αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας, αλλά πάντα παραδεχόμαστε ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο.

Τα παιδιά μας είναι τα πιο γλυκά και σημαντικά πλάσματα στον κόσμο, όμως πολλές φορές καταφέρνουν μας φέρουν στα όρια μας.

Πολλές φορές παραδεχόμαστε ότι έχουμε κουραστεί, ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη υπομονή. Άλλες φορές νιώθουμε αγχωμένοι και χωρίς διάθεση αφού συνεχώς κρίνουμε πολύ αυστηρά τον εαυτό μας.

Έντεκα σημάδια ότι είσαι καλή μαμά

“Είμαι άραγε καλή μαμά;” , “Πώς με βλέπουν τα παιδιά μου;”

Έχω ακούσει πολλές φορές αυτή την ερώτηση από μαμάδες φίλες μου, από μαμάδες που επισκέπτονται το γραφείο μου και ναι, το έχω σκεφτεί κι εγώ. 

“Eίμαι καλή μαμά;” αναρωτιέμαι τα βράδια που επιστρέφω αργά από τη δουλειά και τα παιδιά μου κοιμούνται χωρίς να τους πω καληνύχτα, όταν κάποια Σαββατοκύριακα είμαι κουρασμένη και τα παίρνω νωρίτερα από το πάρκο ενώ εκείνα θέλουν να παίξουν λίγο ακόμα. Όταν δεν  αντέχω να παίξω μαζί τους άλλο λίγο, έχω πολλά όταν να σου πω…

6 μυστικά για μια χαρούμενη οικογένεια

Χαρούμενη οικογένεια υπάρχει μυσυικό; Πολλές φορές αναρωτιέμαι, τι κάνει μια οικογένεια πραγματικά χαρούμενη;

Αυτή η εικόνα στις ταινίες που είναι όλοι μαζεμένοι γύρω από το τραπέζι, τρώνε πρωινό, συζητάνε και γελούν, αυτό για μένα είναι χαρούμενη οικογένεια.

Χαρούμενη είναι μια οικογένεια όταν τα μέλη της έχουν χρόνο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, όταν δεν φοβούνται ο ένας τον άλλο, όταν μπορούν να λένε αστεία μεταξύ τους και να γελάνε, όταν προσπαθεί να καταλάβει ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Συστάσεις κατανάλωσης φρουτοχυμών στη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία

Γράφει η Αγγελική Μοράρη

Εγγραφή στο RSS - οικογένεια