Έξι ιδέες για παιδικά παιχνίδια στο σπίτι

Στις μέρες μας, όπου ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών συρρικνώνεται, η σωστή αξιοποίησή του αποτελεί πρωταρχική ανάγκη για όλους τους γονείς. Δυστυχώς, στον σύγχρονο τρόπο ζωής, τα παιδιά γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους και διασκεδάζουν με τους φίλους τους μπροστά από μια «οθόνη».

Η σημασία του δώρου στα παιδιά

Η προσφορά ενός δώρου συνδέεται γενικά με την έκφραση αγάπης, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς ένα πρόσωπο. Όσον αφορά τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτή τη προσφορά ως ένδειξη αγάπης και καλοσύνης, γεγονός που τα χαροποιεί. Όμως στις μέρες μας, η σημασία του δώρου στα παιδιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και αυτό έχει αρνητική συνέπεια στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του ψυχισμού τους.

Δημιουργική απασχόληση: Τα οφέλη της στα παιδιά

Δημιουργική απασχόληση είναι τα περισσότερα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά μας όταν είναι μόνα τους. Όταν παίζουν με τους αγαπημένους τους ήρωες και κάνουν διαλόγους, όταν τραγουδάνε και χορεύουν, όταν ζωγραφίζουν. Όταν φτιάχνουν ολόκληρες πόλεις με τα τουβλάκια τους, όταν κόβουν σχήματα με το ψαλίδι τους και τα χρωματίζουν. Όταν δημιουργούν όμορφα, πολύχρωμα σχέδια με τα αγαπημένα τους Play-Doh.

Ιδέες για παιχνίδι με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Όλοι οι γονείς, είτε δουλεύουν είτε μένουν αρκετές ώρες στο σπίτι, θέλουν να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα μικρά τους. Πολλές φορές όμως λόγω κούρασης δεν έχουμε αρκετές ιδέες για παιχνίδι. Ειδικά όταν τα παιδιά είναι προσχολικής ηλικίας, οι γονείς δυσκολεύονται να βρουν κάτι να τους τραβήξει το ενδιαφέρον για αρκετή ώρα και να διασκεδάσουν μαζί.

Εχει συμβεί και σε μένα αρκετές φορές. Ξέρετε αυτή η στιγμή που θες να παίξεις κάτι μαζί τους, να τα ευχαριστηθείς λίγο παραπάνω και να γελάσετε μαζί.. αλλά, τι να κάνουμε; Δεν έρχεται πάντα γρήγορα η ιδέα.

"Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας" - εικονογραφημένη ιστορία

Η υπέροχη ιστορία του Χόρχε Μπουκάι «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» εικονογραφήθηκε από τον μικρό Αλέξη!

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - παιχνίδια για κορίτσια