Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας! Η θερμοκρασία αυξάνεται και οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έστω και περιστασιακές αποδράσεις στην εξοχή και την παραλία.

Ναυτία κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και υπερέμεση της κύησης

Πολλές γυναίκες κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνη αισθάνονται ναυτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπώματα είναι ήπια και δε χρειάζονται κάποια περαιτέρω θεραπεία για την αντιμετώπισή τους.

Διαιτολόγιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η διατήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς με αυτό τον τρόπο η εγκυμονούσα γυναίκα εξασφαλίζει τόσο την προσωπική της υγεία, όσο και του εμβρύου που κυοφορεί.

Κύστεις βαρθολινείων αδένων και βαρθολινίτιδες

Οι βαρθολίνειοι αδένες είναι δύο μικρά όργανα τα οποία βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος στην περιοχή των μικρών χειλέων του αιδοίου.

Διαταραχές του αμνιακού υγρού

Το αμνιακό υγρό φυσιολογικά περιβάλλει φυσιολογικά το έμβρυο και η παρουσία του είναι εξαιρετικής σημασίας για το έμβρυο καθώς διατηρεί τη θερμοκρασία του σταθερή, το διευκολύνει στις κινήσεις και την ανάπτυξή του (έτσι σταδιακά αναπτύσσονται οι μύες και τα οστά του), του παρέχει θρεπτικά συστατικά, το προστατεύει από τις εξωτερικές κακώσεις/χτυπήματα που μπορεί να υποστεί η μητέρα και το προστατεύει από τις λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - περγιαλιώτης