Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με... αυτοκόλλητα

παιδί παιδικό δωμάτιο με αυτοκόλληταΌταν σχεδιάζετε το παιδικό δωμάτιο, βρίσκεστε μπροστά σε μια πληθώρα επιλογών σχετικά με τα χρώματα, τα σχέδια και τις ποιότητες των υλικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση προτείνουν την χρήση παιδικών αυτοκόλλητων τοίχου, καθώς μπορεί κάποιος να τα διαχειριστεί εύκολα, ενώ παράλληλα δίνουν έναν τόνο χαράς στο υπνοδωμάτιο.

Γιατί να επιλέξω αυτοκόλλητα τοίχου για το παιδικό δωμάτιο;
1) αποτέλεσμα : τα σύγχρονα αυτοκόλλητα τοίχου δίνουν επαγγελματικό αποτέλεσμα στην όψη, με τέλειο φινίρισμα, περίπου σαν το αποτέλεσμα του φυσικού χρώματος

2) οικονομία : σε σχέση με τον κόπο, τον χρόνο, τα υλικά και την προσωπική εργασία που απαιτεί το βάψιμο του τοίχου, τα αυτοκόλλητα θεωρούνται σχετικά πιο οικονομικά.

3) τοποθέτηση : τα αυτοκόλλητα τοποθετούνται με λιγότερο κόπο και χρόνο, ενώ παράλληλα αποφεύγονται οι επικίνδυνες αναθυμιάσεις από τις μπογιές

4) αφαίρεση : μπορούν να αφαιρεθούν με πολύ εύκολο τρόπο, ενώ η αφαίρεσή τους δεν επηρεάζει και δεν καταστρέφει τον τοίχο

5) εφαρμογή : μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια τοίχου, αρκεί η επιφάνεια να είναι λεία, στεγνή και καθαρή

6) κάλυψη : μπορούν να καλύψουν άμεσα λεκέδες, σκασίματα ή και μικρές ρωγμές στους τοίχους, ενώ στην περίπτωση της μπογιάς, χρειάζεται πρωτίστως ειδική επεξεργασία

7) οικολογία : στο εμπόριο θα βρείτε και οικολογικά αυτοκόλλητα, με αποτέλεσμα ένα περισσότερο υγιές περιβάλλον μέσα στο παιδικό δωμάτιο

8) παραγγελία : μπορείτε να αποκτήσετε άμεσα τα αυτοκόλλητα και μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας, καθώς στο διαδίκτυο θα βρείτε έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες, παράλληλα με την περιγραφή και τις οδηγίες τοποθέτησής τους

9) ποικιλία : υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σχέδια και χρώματα, κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, αλλά και να εναλλάσσετε σχετικά γρήγορα την εικόνα του τοίχου, όσο συχνά το παιδί σας το ζητάει

Τι αυτοκόλλητα να επιλέξω για το δωμάτιο του παιδιού μου;

Σε πολύ μικρές ηλικίες (0-2) :
Επιλέξτε να στολίσετε τους τοίχους με φωτεινά χρώματα, τα οποία θα δώσουν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στο δωμάτιο. Συνδυάστε τα με μια κούνια, παιχνίδια και χαμηλό φωτισμό, ώστε να δημιουργήσετε έναν ήρεμο περιβάλλον.
- Αν είναι κοριτσάκι, οι αποχρώσεις του κίτρινου και του ροζ, θα αποτελέσουν τη βάση για ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο.
- Αν είναι αγοράκι, δοκιμάστε το θαλασσί και το ανοιχτό πράσινο.

Σε πιο μεγάλες ηλικίες (3-11) :
Μπορείτε τώρα να εισάγετε και σχέδια στους τοίχους σας, καθώς πλέον το παιδί είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να αναφέρεται στις εικόνες που βλέπει.
- Αν είναι κοριτσάκι και έχετε επιλέξει το κίτρινο χρώμα, τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω μεγάλα και πολύχρωμα αυτοκόλλητα λουλούδια, πεταλούδες, προβατάκια ή άλλα ζωάκια, δημιουργώντας μια αίσθηση φρεσκάδας από την φύση.
- Αν είναι αγοράκι και έχετε επιλέξει το θαλασσί χρώμα, δοκιμάστε αυτοκόλλητους γλάρους και καραβάκια και συνδυάστε το με ξύλινα έπιπλα και αιώρα από δίκτυ, ώστε να φέρετε έναν θαλασσινό αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Στην περίοδο της εφηβείας (12 και άνω) :
Η περίοδος της εφηβείας είναι κατάλληλη για να δώσετε μια ανανεωμένη εικόνα στο υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα με τα αγαπημένα θέματα του παιδιού. Στους τοίχους πλέον, μπορούν να τοποθετηθούν αυτοκόλλητα από πιο συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, τα οποία θα συνδυαστούν με τα υπόλοιπα έπιπλα, για να δημιουργήσουν έναν ευχάριστο χώρο. Μέσα στο περιβάλλον που θα φτιάξετε, το παιδί έχοντας επιλέξει το ίδιο το χρώμα και το σχέδιο, θα μπορέσει να προσαρμοστεί ευκολότερα και να νιώσει οικεία.
- Αν είναι κοριτσάκι, δοκιμάστε αυτοκόλλητα με θέμα τη μόδα, ένα μουσικό όργανο, το μπαλέτο ή την κολύμβηση.
- Αν είναι αγοράκι, επιλέξτε αυτοκόλλητα με θέμα τον αθλητισμό, τα οχήματα, το διάστημα ή το αγαπημένο του μουσικό συγκρότημα.

Τι αυτοκόλλητα να επιλέξω, όταν στο υπνοδωμάτιο μεγαλώνουν δύο αδερφάκια μαζί;

Σε πολύ μικρές ηλικίες (0-2) :
Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα, όπως το μπεζ ή το λιλά, τα οποία είναι φωτεινά, αλλά και δεν συνδέονται άμεσα με το φύλο του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε τις πιο απαλές και φυσικές αποχρώσεις, οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον χώρο.

Σε πιο μεγάλες ηλικίες (3-11) :
Μια έξυπνη ιδέα είναι να διαμορφώσετε ένα κάστρο μέσα στον χώρο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα έπιπλα και τοποθετώντας τους τοίχους τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα. Μέσα στο δωμάτιο, θα ζουν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσά σας… Πέτρα, σημαίες, άλογα, γέφυρες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, θα συνθέσουν ένα μαγικό σκηνικό!

Στην περίοδο της εφηβείας (12 και άνω) :
Τα παιδιά συνδέουν την καθημερινότητά τους με το σχολείο. Μια πρωτότυπη ιδέα αποτελεί ένα αυτοκόλλητο, κοντά στον χώρο που βρίσκονται τα γραφεία τους, το οποίο να απεικονίζει έναν… μαυροπίνακα! Προσθέστε κιμωλίες και έχετε φτιάξει έναν… τοίχο παιχνιδιού!

Η διαμόρφωση του παιδικού δωματίου αποτελεί μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά, καθώς έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικασία. Επικεντρωθείτε στην ασφάλεια, την λειτουργικότητα και την θαλπωρή που θα πρέπει να περιβάλλει το παιδικό δωμάτιο και αφεθείτε στα σχέδια της φαντασία σας!