Δίδυμα: πως να οργανώσετε την ζωή σας

Δίδυμα: πως να οργανώσετε την ζωή σας

Δίδυμα = διπλή δουλειά. Ο ερχομός των διδύμων σας μπορεί να σας αγχώσει, πόσο μάλλον αν είναι η πρώτη σας γέννα και δεν ξέρατε τι να προσέξετε στην εγκυμοσύνη σας. Τώρα όμως, που έχετε τα δίδυμά σας σπίτι, στο μυαλό σας υπάρχουν πολλές απορίες όσο αφορά την φροντίδα τους, πώς γίνεται ο θηλασμός για δίδυμα και πολλές άλλες.

Γι’ αυτό το λόγο, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεται έτσι ώστε να νιώθετε πιο χαλαρή και να ευχαριστηθείτε περισσότερο το χρόνο με τα δίδυμά σας.

Προετοιμάστε την τσάντα σας

Η προετοιμασία της τσάντας για δίδυμα γίνεται όπως σε κάθε μωρό απλά θα πρέπει να «διπλοτσεκάρετε» ότι δεν έχετε παραλείψει τίποτα. Φροντίστε μέσα στην τσάντα σας να υπάρχουν τουλάχιστον 2 αλλαξιές ρούχα για κάθε ένα από τα δίδυμα, καθώς και αρκετές πάνες και μωρομάντηλα. Ένα δεύτερο μπλουζάκι για εσάς είναι μια καλή ιδέα. Ο θηλασμός στα δίδυμα μπορεί να είναι μια... "βρώμικη" δουλειά. Μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο να έχετε μόνιμα στο αυτοκίνητο μια μικρή τσάντα με τα απαραίτητα, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι δε θα σας λείψει τίποτα όσο είστε εκτός σπιτιού.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο- Φτιάξτε ένα πρόγραμμα

Μια από της πιο χρήσιμες συμβουλές είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο. Αγοράστε ένα τετράδιο και κάθε σελίδα του χωρίστε τη σε δύο στήλες. Μια για κάθε ένα από τα δίδυμα. Εκεί, θα μπορείτε να σημειώνετε πόσο έφαγε το καθένα, πόσες ώρες κοιμήθηκε και κάθε πότε του αλλάξατε την πάνα του. Έτσι, θα μπορείτε να οργανώσετε πιο εύκολα ένα πρόγραμμα. Αυτό θα φανεί πολύ χρήσιμο και στη περίπτωση που χρειαστεί να κρατήσει κάποιος άλλος τα μικρά σας.

Προγραμματισμός αγορών

Παραμείνετε ψύχραιμοι σε ότι αφορά τις αγορές που θέλετε να κάνετε. Δείτε τί μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δύο από κοινού και τί χρειάζεται να πάρετε εις διπλούν. Για παράδειγμα, τα δίδυμα μπορούν να μοιράζονται την ίδια κούνια όσο είναι ακόμα μικρά και δεν κινούνται ιδιαίτερα στον ύπνο τους. Επιπλέον, μια μπανιέρα για τα μωρά σας είναι αρκετή απλά φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλη ή ειδική για να κάνετε μπάνιο τα δίδυμα. Τα μόνα που σίγουρα θα χρειαστεί να έχετε σε διπλάσιες ποσότητες είναι πάνες, υπομονή και αγάπη.

Καθώς μεγαλώνουν

Κατά την μετάβαση των δίδυμων παιδιών σας από την βρεφική στην προσχολική ηλικία, θα πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί. Είναι σημαντικό να προσέχετε πάρα πολύ τα ξεσπάσματά τους καθώς και το ενδεχόμενο το ένα να παρασέρνει το άλλο. Η ανάπτυξη των διδύμων σας μπορεί να διαφέρει σε αρκετούς τομείς. Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά σας έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες και θα γίνουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι.