Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως

παιδί δημητριακά ολικής αλέσεωςΤα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μια απλή, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική επιλογή για το πρωινό των παιδιών. Η κατανάλωση δημητριακών είναι σημαντική από μικρή κιόλας ηλικία αφού αποτελούν τη βάση της διατροφής για παιδιά μαζί με το γάλα και τα φρούτα.

Διαφορετικά είδη δημητριακών είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη και η βρώμη, με το σιτάρι να αποτελεί το πιο διαδεδομένο δημητριακό.

Τι είναι όμως τα δημητριακά ολικής αλέσεως? Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προέρχονται από ολόκληρους, ανεπεξέργαστους σπόρους, με αποτέλεσμα να προσφέρουν όλα τα οφέλη των υδατανθράκων, των φυτικών ινών, των βιταμινών, των μεταλλικών στοιχείων, των αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα διαφορετικά τμήματά του καρπού.
cheerios2

Η αύξηση πρόσληψης τροφών ολικής αλέσεως ως μέρος ενός συνολικά υγιούς τρόπου ζωής μπορεί να είναι ευεργετική για τα παιδιά ώστε να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί μηχανισμοί μέσω των οποίων η πρόσληψη ολικής αλέσεως μπορεί να προστατεύει έναντι της παχυσαρκίας. Όπως ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο χαμηλότερος συνολικά γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων αυτών μπορεί να αυξήσει την αίσθηση κορεσμού και να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μία μερίδα 30γρ δημητριακών Nestle Honey Cheerios με μέλι φτιάχνεται με 22γρ ολικής άλεσης, και έτσι αποτελεί μία καλή πηγή πρόσληψης ολικής άλεσης για τον οργανισμό των παιδιών. Τα παιδικά δημητριακά ολικής αλέσεως της Nestle προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία διαφορετικών σχημάτων και γεύσεων, για να καλύψουν όλες τις διαφορετικές προτιμήσεις και να μην τα βαριούνται τα παιδιά. Είναι παράλληλα και ένας διασκεδαστικός τρόπος να πίνουν τα παιδιά το γάλα τους! Εμπλουτισμένα με βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο, παρέχουν στα παιδιά όλα τα εφόδια που χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη μέρα τους! Καταναλώνοντας 30γρ δημητριακών Honey Cheerios με γάλα, τα παιδιά καλύπτουν τουλάχιστον το 25% των αναγκών τους σε 8 σημαντικές βιταμίνες και σίδηρο, και το 1/3 των καθημερινών αναγκών τους σε ασβέστιο!

cheerios3 

 Η συστηματική κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού είναι αναγκαία και για τα μικρά παιδιά ώστε να αποκτήσουν τις βάσεις για την απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την περεταίρω ομαλή ανάπτυξη, τη καλή υγεία καθώς και τη σωματική και πνευματική απόδοση τους.  Βοηθήστε τα λοιπόν να μάθουν να τρώνε σωστά από την αρχή!