Δυνατό πρωινό για τους ηρωές μας!

Δυνατό πρωινό για τους ηρωές μας!

Η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και ακόμα καλύτερα από το πρωινό.  Ένα καλό πρωινό τα βοηθά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις μίας γεμάτης μέρας, να αισθάνονται λιγότερη κούραση και υπνηλία στα πρωινά μαθήματα, να αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο και στις σχολικές ή εξωσχολικές τους δραστηριότητες και να μην «τσιμπούν» συνέχεια γλυκά ή άλλα λιπαρά σνακς!

Τι είναι όμως ένα καλό πρωινό;

Ένα καλό πρωινό θα πρέπει να παρέχει στο παιδί το ¼ - 1/3 των ημερήσιων αναγκών του σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, ένα ισορροπημένο πρωινό θα πρέπει να παρέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και «καλά» λιπαρά. Μία πλήρης θρεπτική επιλογή πρωινού για τα παιδιά είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως που προέρχονται από ολόκληρους ανεπεξέργαστους σπόρους και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε:

  • Σύνθετους υδατάνθρακες, που είναι απαραίτητο καύσιμο του παιδικού μεταβολισμού.
  • Φυτικές ίνες, που προκαλούν εύκολα κορεσμό, καθυστερούν το αίσθημα της πείνας και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την πνευματική διαύγεια και μνήμη).  
  • Μέταλλα (σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο), που είναι απαραίτητα στοιχεία για την καλή ανάπτυξη των οστών, δοντιών και την ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας.

Χαρίστε λοιπόν στους μικρούς σας υπερήρωες την ενέργεια που χρειάζονται στην μέρα τους μέσα από ένα μπωλ λαχταριστά δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα!