Ελπιδοχώρι

Ελπιδοχώρι Σε μια πανέμορφη
βουνοπλαγιά, μόλις 150 χιλιόμετρα από
την Αθήνα, στην ευλογημένη και ιστορική
γη της Αργολίδας, 15 χιλιόμετρα από τις
Μυκήνες και 25 από το Ναύπλιο, ξεκινά με
σίγουρα και σταθερά βήματα να προβάλλει
στον ορίζοντα το Ελπιδοχώρι.  

 

 

 

 

Ελπιδοχώρι

  • Press play to start

Τι είναι το Ελπιδοχώρι;

Για την ώρα είναι ένα ονειρεμένο κομμάτι γης, εκτάσεως 31 στρεμμάτων που συνορεύει με ένα δάσος. Διαθέτει πλούσια δασική χλωρίδα όπως διατηρητέα πουρνάρια, (χαρακτηρισμένα έτσι από την Τοπική Δασική Υπηρεσία), κουμαριές, σκίνα, μια πανέμορφη τεράστια βελανιδιά που είναι ο “φύλακας” του χώρου, αρκετά μεγάλα ελαιόδεντρα και άπειρα βότανα και μυρωδικά.

Τι θα μπορούσε να είναι το Ελπιδοχώρι;

  • Θα μπορούσε να είναι ένας αυτόνομος (ως προς την ενέργεια και τη διατροφή) πολυχώρος όπου θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις ψυχολογικού, πνευματικού, φιλοσοφικού και οικολογικού περιεχομένου.
  • Ένας χώρος όπου οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν θα φιλοξενούνται σε βιοκλιματικά οικήματα, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά ( πέτρα, πηλό ξύλο, άχυρο), θα διατρέφονται βιολογικά (από την παραγωγή του κτήματος) και θα καλλιεργούν το πνεύμα τους.
  • Θα μπορούσε να είναι ένα οικολογικό χωριό γιατί κάνοντας τα πιο πάνω, πολύ θα μας αρέσει να κατοικούμε εκεί μόνιμα. Μια μικρή αυτόνομη οικο-κοινότητα λοιπόν που παράγει και καταναλώνει ότι χρειάζονται τα μέλη της, σεβόμενα τη γη, το περιβάλλον, το νου, τη καρδιά και το σώμα.
  • Θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική κατασκήνωση ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού. (Το καλοκαίρι θα έχουν προτεραιότητα τα παιδιά).
    Ένας χώρος όπου παιδιά 8-18 ετών θα ζουν για μερικές εβδομάδες, μαθαίνοντας όλα εκείνα που το σχολείο δεν καταφέρνει ακόμη να τους μάθει και που οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν: