Ετοιμάζοντας το δωμάτιο του μωρού…σκέφτεστε μήπως και τη δική σας ευκολία;

Ετοιμάζοντας το δωμάτιο του μωρού…σκέφτεστε μήπως και τη δική σας ευκολία;

Σίγουρα έχετε στο μυαλό σας το μωράκι σας, τώρα που ετοιμάζεται το δωμάτιό του. Όμως έχετε σκεφτεί πόσες ώρες θα περνάτε και εσείς στο δωμάτιο αυτό;  Πρέπει χωρίς αμφιβολία, να σκεφτείτε και τη δική σας άνεση και ευκολία. Δείτε λοιπόν κάποιες χρήσιμες ιδέες για τη διακόσμησή του.

Σκέψεις και αποφάσεις, ευχάριστες αποφάσεις. Το κίτρινο του ήλιου θα είναι όμορφο για τον τοίχο; Να βάλουμε σε μία πλευρά αστέρια ή μία φάρμα γεμάτη ζωάκια; Ή μήπως ένα παστέλ ομοιόμορφο χρώμα θα ήταν καλύτερο;

Προσπαθείτε να φανταστείτε τι θα είναι πιο ωραίο για το μωρό σας, αλλά στην εικόνα του δωματίου μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε και τη δική σας εικόνα. Μετά από την δέκατη πάνα που έχετε αλλάξει και τις οκτώ φορές που έχετε ταΐσει το μικρό σας, μήπως το δωμάτιο θα πρέπει να λέγεται και «το δωμάτιο της Μαμάς»;

Έτσι δημιουργήστε μία δική σας άνετη γωνιά. Αγοράστε μία  πολυθρόνα, όπου σίγουρα θα περνάτε πολλές ώρες με το μωρό σας αγκαλιά. Όμως δεν πρέπει να ξεχάσετε το  μικρό τραπέζι και τη λάμπα που θα χρειαστεί να έχετε κοντά στην πολυθρόνα σας.

Στο τραπέζι μπορείτε να τακτοποιήσετε το τηλέφωνο, πάντα χτυπά όταν έχετε καθίσει με  το μωρό αγκαλιά, μία πετσετούλα, ένα σνακ και νερό, (και η μαμά μπορεί να πεινάσει ή να διψάσει κάποια στιγμή), και ότι άλλο ίσως χρειαστείτε να είναι δίπλα σας. Η λάμπα θα σας επιτρέπει να το ταΐζετε τη νύκτα, ή να βρείτε εύκολα την πιπίλα που έχασε και ξύπνησε και λίγο αργότερα να του διαβάζετε ένα παραμύθι πριν κοιμηθεί.

Μην ξεχάσετε την πλάτη σας.

Μήπως πονάει όπως μεγαλώνει η κοιλιά σας; Σε λίγο θα έχετε και το βάρος του μωρού. Δοκιμάστε την πολυθρόνα πριν την αγοράσετε. Εφαρμόζει και στηρίζετε καλά η πλάτη σας; Πως είναι τα μπράτσα της. Θα μπορείτε με το μωρό αγκαλιά για να το ταΐσετε να κάθεστε με την πλάτη καλά ακουμπισμένη πίσω; Αν θέλετε, μπορείτε άνετα να βάλετε τα πόδια σας ψηλά για να τα ξεκουράσετε;

Δοκιμάστε με προσοχή την πολυθρόνα πριν την αγοράσετε.

Προσέξτε το ύψος της κούνιας για να μην πονάτε κάθε φορά που σκύβετε για το μωρό σας. Η κούνια που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ύψος του στρώματος είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για την πλάτη σας και το μωρό.

Το ίδιο ισχύει και για την αλλαξιέρα. Το ιδανικό ύψος πρέπει να είναι κάπου ανάμεσα στους γοφούς και τη μέση σας, έτσι ώστε όταν θέλετε να αλλάξετε το μωρό να μην σκύβετε και ασκείτε πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και τους ώμους σας. Επίσης η αλλαξιέρα πρέπει να έχει κατάλληλη θέση για να τακτοποιήσετε την πάνα, την πετσέτα του, την κρέμα και ότι άλλο χρειάζεστε για την φροντίδα του.

Τώρα σκεφτείτε την κατάλληλη θέση για να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας!

Την κούνια; μακριά από την πόρτα για να μπορείτε να την ανοίξετε διάπλατα και να τρέξετε στο μωρό σας!

Την αλλαξιέρα; Δίπλα μάλλον στην ντουλάπα για να μπορείτε να πάρετε εύκολα ένα ρουχαλάκι που θα χρειαστείτε.

Τη δική σας γωνιά; Δίπλα στην κούνια του, για να μπορείτε να το μεταφέρεται από την αγκαλιά σας στην κούνια του χωρίς να ξυπνήσει!

Τώρα που είναι όλα έτοιμα, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, καμαρώστε το έργο σας και καθίστε ήρεμα στην πολυθρόνα δίπλα στην κούνια του. Ποιος ξέρει πότε θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε αυτό πάλι;

Φυσικά όλα αυτά είναι απλώς ιδέες, και υπενθύμιση ότι είναι καλό να σκέφτεστε πρακτικά τώρα που δεν έχετε το άγχος του μωρού σας. Κάθε μέλλουσα μητέρα, ανάλογα με το χώρο που διαθέτει και τις προτιμήσεις της, θα διακοσμήσει πανέμορφα το δωμάτιο του μωρού της, φροντίζοντας όμως και τη δική της άνεση.