Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε

Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε.

Ένας νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του αφότου έφαγε μακαρόνια που είχε εκτός ψυγείου. Ο φοιτητής ετών 20, αισθάνθηκε αδιαθεσία αφότου έφαγε μακαρόνια που είχε αφήσει εκτός ψυγείου για 5 ημέρες. Τα ζέστανε στον φούρνο μικροκυμάτων και έφαγε προτού πάει για προπόνηση. Επέστρεψε σπίτι περίπου μισή ώρα μετά σοβαρά άρρωστος με πονοκέφαλο, κοιλιακούς πόνους και ζαλάδα. 

Τι έδειξε η νεκροψία του άτυχου φοιτητή;

Ο φοιτητής έκανε εμετό για αρκετές ώρες και κατά τα μεσάνυχτα προσπάθησε να αποκοιμηθεί. Ο γονείς του τον βρήκαν 11 ώρες μετά νεκρό αφότου έμαθαν πως δεν πήγε στη σχολή του. Η νεκροψία έδειξε, ότι ο θάνατος του νεαρού φοιτητή προκλήθηκε από ένα βακτήριο που ονομάζεται «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»). Πρόκειται για ένα σπορογόνο βακτήριο, διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί διάρροια και εμετό.

Οι αναλύσεις των ειδικών έδειξαν ότι οι τοξίνες ήταν τόσο ισχυρές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το συκώτι και να οδηγήσουν σε θάνατο. «Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το θάνατο του φοιτητή δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.