Φυσικοί τρόποι για την πρόκληση τοκετού!

Φυσικοί τρόποι για την πρόκληση τοκετού!

Εάν θέλετε να αποκτήσετε το μωράκι σας με φυσικό τοκετό, δείτε κάποιες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Έχει έρθει η ημερομηνία που έχετε υπολογίσει με το γιατρό σας και πέρασε ήδη; Δεν θέλετε πλέον να κουβαλάτε το μωρό σας στην κοιλιά αλλά προτιμάτε να το έχετε στην αγκαλιά σας; Αν ναι, μάλλον θα μπορέσετε να δώσετε μία μικρή ώθηση στο σώμα σας για να φτάσετε πιο γρήγορα στην ποθητή στιγμή.

Βέβαια δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος για να πειστεί το μωράκι σας να έρθει στον κόσμο αυτό, εκτός από την επέμβαση του γιατρού, υπάρχουν όμως κάποιες τεχνικές που βοηθούν σε αυτό, αν φυσικά το μωρό και το σώμα σας είναι έτοιμα να συνεργαστούν. Ωστόσο, πριν δοκιμάσετε κάποιους από αυτούς τους τρόπους, πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε το γιατρό σας. Και αν σας δώσει την άδεια,  δοκιμάστε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους για την πρόκληση τοκετού, που μας έρχονται από πολύ παλιά. 

Περπάτημα 

Το απλό περπάτημα κατά το τέλος της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει, χάρη στη βαρύτητα και το λίκνισμα των γοφών, να κατέβει το μωρό χαμηλά στη λεκάνη σας. Η πίεση του μωρού μπορεί να ωθήσει τον τράχηλο να αρχίσει να διαστέλλετε και να συμβάλει στην πρόοδο της εργασίας των συσπάσεων, αν ήδη υπάρχουν. Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν γίνει, η φυσική σας κατάσταση ασφαλώς θα καλυτερεύσει. Απλά μην το παρακάνετε, γιατί θα χρειαστείτε όλη την ενέργεια σας για τη συγκεκριμένη ημέρα του τοκετού.

Σεξ

Αν και φαίνεται αδύνατο να σκεφτείτε κάτι τέτοιο όταν είστε 40 εβδομάδες έγκυος και ίσως περισσότερο, αξίζει όμως να δώσετε μία ευκαιρία στο σεξ. Το σπέρμα περιέχει προσταγλανδίνες ορμόνες που μπορούν να βοηθήσουν τον τράχηλο να ανοίξει και να λεπτύνει, δηλαδή να είναι έτοιμος για τον τοκετό. Επίσης ο οργασμός απελευθερώνει την οξυτοκίνη, ορμόνη που προκαλεί συστολές.  Επιπλέον, η προσπάθεια αυτή που δεν κοστίζει τίποτε, θα ανακουφίσει την όποια ένταση υπάρχει, κυρίως από το γέλιο στην προσπάθειά σας να τα καταφέρετε!

Το έλαιο του νυχτολούλουδου

Πολλές μαίες προτείνουν το έλαιο του νυχτολούλουδου για τις έγκυες δεδομένου ότι το βότανο αυτό μπορεί να βοηθήσει τον τράχηλο της μήτρας. Υπάρχουν και άλλα βότανα, όπως τα φύλλα από κόκκινο βατόμουρο, όμως είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Δεν υπάρχουν μελέτες για τον προσδιορισμό της ασφάλειας των βοτάνων αυτών.

Καστορέλαιο

Το φυτικό αυτό έλαιο είναι καθαρτικό και για πολλές δεκαετίες χρησιμοποιείται για την θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Προκαλεί σπασμούς στα έντερα και μπορεί να ερεθίσει τη μήτρα για να επισπεύσει τη διαδικασία του τοκετού. Το μειονέκτημα ωστόσο είναι ότι, αν δεν έχετε σημάδια αρχής τοκετού, το καστορέλαιο θα σας προκαλέσει διάρροια. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε μια κουταλιά.

Πικάντικο φαγητό

Μπορούν να βοηθήσουν; Ορισμένοι πιστεύουν πως ναι. Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Αν όμως νομίζετε ότι μπορείτε να φάτε καυτερά τάκος κάντε το! Προσέξτε μόνο μην σας προκαλέσουν καούρα!

Βελονισμός

Ο βελονισμός, η τέχνη της εισαγωγής λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης στο σώμα, μπορεί να τονώσει τη δραστηριότητα της μήτρας, και πολλοί ειδικοί βεβαιώνουν ότι είναι ένας φυσικός τρόπος για την πρόκληση τοκετού. Φυσικά ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του βελονισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λένε ότι αν το μωρό δεν είναι έτοιμο, ο βελονισμός μόνος του δεν είναι πιθανό να το κάνει να συμβεί. Έτσι, εκτός και αν είστε πράγματι ανυπόμονη, φυλάξτε τα χρήματά σας.

Acupressure (πιεσοθεραπεία – δαχτυλοπίεση)

Είναι παρόμοια με το βελονισμό, πανάρχαια πρακτική που συνεπάγεται με την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για την τόνωση της δραστηριότητας της μήτρας. Η διαφορά είναι ότι αντί για βελόνες χρησιμοποιούνται τα δάκτυλα. Δύο κατάλληλα σημεία είναι το πλέγμα ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και το εσωτερικό του ποδιού, τέσσερα δάκτυλα περίπου πάνω από τον αστράγαλο. Αλλά πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Διέγερση της θηλής

Είναι ένας ακόμη τρόπος που όπως λέγεται προκαλεί την απελευθέρωση της οξυτοκίνης ορμόνη που φέρνει συστολές. Όμως και αυτός ο φυσικός τρόπος μπορεί να γίνει επικίνδυνος, προκαλώντας οδυνηρή και ισχυρή συστολή της μήτρας προκαλώντας έτσι χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό στο έμβρυο. Έτσι εκτός και αν σας παρακολουθεί ο γιατρός, μακριά τα χέρια από τις θηλές.

Μασάζ

Μελέτες δείχνουν ότι ένα μασάζ μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της οξυτοκίνης στο σώμα. Κάποιοι μάλιστα επαγγελματίες ορκίζονται ότι πράγματι μπορούν να βοηθήσουν την έναρξη του τοκετού, όταν έχουν περάσει οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης. Δεν σας αρέσει όμως η ιδέα του μασάζ; Δεν πειράζει, ηρεμήστε και χαλαρώστε στην αγκαλιά του συντρόφου σας. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκρηξη της οξυτοκίνης στα ύψη και να αρχίσει η διαδικασία του τοκετού. Αν λοιπόν ανησυχείτε πράγματι γιατί το μωράκι σας αρνείται να αφήσει το ζεστό του κρεβάτι, δοκιμάστε μία άσκηση αντι-στρες όπως ο διαλογισμός. Ακόμη και αν καθυστερήσει η γέννηση του μικρού σας, θα περιμένετε ήρεμη και χαλαρή τον ερχομό του.

Από πάντα, η μητέρα φύση ήξερε και ξέρει να κάνει σωστά το κάθε τι. Έτσι, εκτός και αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, χαλαρώστε, ηρεμήστε και προσπαθήστε να περάσετε όμορφα χωρίς άγχος, αυτή την υπέροχη περίοδο της ζωής σας. Σε λίγο θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.