«Το γάλα του Άγιου Βασίλη»

«Το γάλα του Άγιου Βασίλη»

«Άγιε μου Βασίλη φέτος τα Χριστούγεννα θέλω…να βλέπω τη μαμά και τον μπαμπά πιο πολλές ώρες!»

Ω! ναι!
Αυτή είναι η ευχή πολλών παιδιών που λόγω σκληρού ωραρίου των γονέων τους βλέπουν για λίγες ώρες κάθε ημέρα.
Έτσι, φέτος τα Χριστούγεννα προτείνουμε σε κάθε γονέα να περάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και της υπέροχης ανάλαφρης διάθεσης στο παιδί του, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μια περιουσία αλλά περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Πώς θα γίνει αυτό; Χρησιμοποιώντας την φαντασία σας που είναι χωμένη κάπου εκεί στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Βήμα 1:
Βγάλτε πλάνο με τα παιδιά σας.
Πότε θα στολίσετε, πότε θα ζητήσετε το δώρο που θα θέλατε, ποια εμπειρία θα θέλατε να βιώσετε με όλη την οικογένεια φέτος τα Χριστούγεννα και ποια καλή πράξη θέλετε να κάνετε όλοι μαζί.

Nesquik paidorama intro4

Βήμα 2:
Γράψτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
Μπορείτε να εξηγήσετε στο παιδί σας ότι παλιά υπήρχε ένα έθιμο που έλεγε ότι τα δώρα στα φέρνει ο Άγιος Βασίλης και όφειλες να του αφήσεις να πιεί ζεστό γάλα και κουλουράκια. Τον δικό μας Αγιο Βασίλη – μπαμπά μας – θέλουμε να τον περιποιηθούμε λίγο παραπάνω… ας του αφήσουμε το γάλα πιο περιποιημένο – σοκολατένιο!

Nesquik paidorama intro5

Βήμα 3:
Στολίστε το σπίτι.
Πέρα από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το καραβάκι που έχετε και στολίζετε κάθε χρόνο κάντε έρευνα (αν έχετε και μεγαλύτερα παιδιά που χειρίζονται το διαδίκτυο καλύτερά από εσάς – ας μη γελιόμαστε- ζητήστε τη βοήθεια τους) και βρείτε Χριστουγεννιάτικες φθηνές, χειροποίητες κατασκευές τις οποίες θα προγραμματίσετε να φτιάχνετε παρέα μια φορά την εβδομάδα.

Βήμα 4:
Κάντε το σπίτι σινεμά.
Ενοικιάστε όλες τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες κατάλληλες για παιδιά και κάντε «μαραθώνιο» Χριστουγεννιάτικου σινεμά.
Ξεκινήστε από το απόγευμα αφότου θα έχουν διαβάσει όλα τα μαθήματα της ερχόμενης εβδομάδας (προτείνουμε να ξεκινήσετε Παρασκευή απόγευμα).

Προετοιμάστε λαχταριστά σνακ για να τσιμπάτε, πάρτε κουβέρτες στον καναπέ, βολευτείτε και αφεθείτε στην παιδική χαρά που μεταφέρουν οι ταινίες (ας μη γελιόμαστε η ταινία «Μόνος στο σπίτι» δεν είναι ποτέ μα ποτέ βαρετή).

TIPS για σνακ: σπιτικά ποπκορν, μπισκότα κανέλλας και ζεστή σοκολάτα με κακάο NESQUIK και γάλα.
Ζεστάνετε το γάλα, ανακατέψτε και απολαύστε…

Βήμα 5:
Μοσχοβολήστε το σπίτι!
Έρευνα και πάλι για να βρείτε συνταγές και μαζέψτε φίλες και τα παιδιά τους για να περάσετε ένα υπέροχο Σάββατο, δημιουργώντας όχι μόνο λαχταριστές συνταγές, αλλά και μοναδικές εμπειρίες.

Nesquik paidorama intro3

Βήμα 6:
Καθίστε παρέα και βρείτε ποια παιχνίδια θέλει να χαρίσει σε παιδιά που θα χαιρόντουσαν διπλά με το δώρο του.
Επικοινωνήστε με κοινωνικά ιδρύματα που θα εκτιμούσαν την κίνηση και επισκεφτείτε παρέα με τα παιδιά σας για να γνωρίσουνε τα παιδιά και να αντιληφθούν την έννοια του προσφέρω.
Τα Χριστούγεννα μπορεί να έχουν ταυτιστεί στο μυαλό μας με δώρα αλλά είναι στο χέρι μας να διαχωρίζουμε τις έννοιες και να δημιουργούμε εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες για μια ζωή και που σας διαβεβαιώνουμε ουδεμία σχέση έχουν με αλόγιστα έξοδα αλλά με αγάπη και χαμόγελο.

Nesquik paidorama intro2

Τι και αν ο Άγιος Βασίλης είναι μόνο ένα παραμύθι… ίσως φέτος να τον χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ…
Να ξυπνήσει την αθωότητα μας και να μπορέσουμε να περάσουμε γιορτές ανέμελες με αγάπη και ουσιαστικές στιγμές.

Τι κι αν ο Άγιος Βασίλης μάλλον δεν υπάρχει… Ένα ζεστό γάλα με Nesquik είναι ότι πρέπει για τον μπαμπά που θα φέρει κρυφά το δώρο κάτω από το δέντρο.
Λίγη σοκολάτα είναι ότι πρέπει για το παιδί που ζητάει μόνο λαχταριστές γεύσεις για να απολαμβάνει το αγαπημένο του παιδικό.
Το NESQUIK είναι ότι πρέπει για τη μαμά που ψάχνει τα καλύτερα συστατικά για να προσφέρει στο παιδί της ένα ισορροπημένο πρωινό, διασφαλίζοντας ότι περιέχει ένα ειδικό σύμπλεγμα 7 διαφορετικών θρεπτικών στοιχείων (3 βασικές βιταμίνες C, D, B1 και 4 μέταλλα κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο), σημαντικά για την ανάπτυξη των παιδιών χαρίζοντας την ευχάριστη γεύση που στο κάτω-κάτω όλοι αποζητούμε.

Οι οικογενειακές αναμνήσεις δεν έχουν ψέμα ή αλήθεια.
Έχουν μόνο αγάπη… άντε και λίγη σοκολάτα…

Nesquik paidorama intro1