Για όλες τις μαμάδες που πάντα είχαν δίκιο ‪#‎mama_eixes_dikio‬

Για όλες τις μαμάδες που πάντα είχαν δίκιο ‪#‎mama_eixes_dikio‬

Bίντεο προώθησης προϊόντος (sponsored video)

«Όταν ήμουν έφηβη, ο άνθρωπος που με θύμωνε περισσότερο από όλους ήταν η μητέρα μου. Δεν μπορούσε να με καταλάβει. Συνεχώς μου εξηγούσε οτιδήποτε μου συνέβαινε, συνεχώς προσπαθούσε να με καθοδηγήσει. Δεν το άντεχα. Ένιωθα πίεση.

Σήμερα είμαι 27, ζω μακριά της και συνεχώς αισθάνομαι την απουσία της. Θα ήθελα να είναι δίπλα μου. Θα ήθελα τα απογεύματα επιστρέφοντας από τη δουλειά μου να περνάω από το σπίτι να τα πούμε, να μου φτιάξει ένα καφέ, να με περιποιηθεί, να με συμβουλεύει, να αφήνω τα δάκρυα μου να τρέχουν χωρίς να μιλάει, να με αγκαλιάζει σφιχτά. Θυμάμαι να καθόμαστε μαζί στο τζάκι, κι εσύ με ένα μπλε κουτάκι στα χέρια να απλώνεις κρέμα, αφήνοντας αυτή τη διάχυτη μυρωδιά της Nivea να πλημμυρίζει το χώρο, προκαλώντας μου μια μαγική ζεστασιά… 

Με αφορμή το υπέροχο βίντεο που ακολουθεί στο οποίο κορούλες επίμονων μαμάδων από όλο τον κόσμο, παραδέχονται ότι τελικά οι μανούλες είχαν δίκιο δημιουργώντας ένα τρυφερό hashtag το ‪#‎mama_eixes_dikio‬, θέλω να παραδεχτώ και εγώ ότι ‪#‎mama_eixes_dikio‬ τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω.

Μάνα μου λείπεις.
Μεγάλωσα και όμως θέλω πάλι μικρή να γίνω και να χωθώ στην αγκαλιά σου. Να μη φύγω από το σπίτι όταν μου προτείνεις να ψήσουμε κουλουράκια, να σε ακούω. Είχες δίκιο μαμά!
Τώρα πια εύχομαι να γίνω όσο καλή μητέρα είσαι. Θέλω να μπορώ μαγικά να καθαρίζω το σπίτι, να μαγειρεύω τρία φαγητά, να διαβάζω τα παιδιά μου, να σιδερώνω, να πλέκω, να ψήνω ψωμί, να πηγαίνω τον σκύλο βόλτα, να δουλεύω με αξιοπρέπεια, να βοηθάω τον κόσμο και όλα αυτά σε 24 ώρες που έχει η κάθε ημέρα.

Δεν θα πω ότι είσαι απλώς ηρωίδα μου. Θα πω ότι χάρη σε εσένα έμαθα να εκτιμάω όσα δεν κοστίζουν. Έμαθα να κοπιάζω, να αγαπάω, να κοιτάω τους ανθρώπους στην καρδιά. Κάθε μέρα σε αγαπώ. Κάθε μέρα σε θαυμάζω. Κάθε μέρα σκέφτομαι ότι όσα μου έχεις πει ήταν σωστά. Είχες πάντα δίκιο. 

Την Κυριακή γιορτάζεις και θέλω να σου κάνω δώρο μια κάρτα. Όσα δώρα και αν σου έκανα τα χρόνια που πέρασαν πάντα δάκρυζες με τις κάρτες. Αυτές τις κάρτες με τα στραβά γράμματα που έγραφαν μονάχα Σ’αγαπώ μαμά».

 

"Το άρθρο ήταν μια χορηγία της NIVEA, αλλά το περιεχόμενο αποτυπώνει τα συναισθήματα όλων μας…”