γονείς Απλά!

γονείς Απλά!

γονείς Απλά!

Συγγραφέας: Kim John Payne
Μετάφραση: Λαμπρινή Σταμάτη

Έμπνευση και ενδυνάμωση για τους γονείς που αναζητούν ανάσες μέσα στο άγχος της καθημερινότητας, για να προσφέρουν χαρά, ηρεμία και ασφάλεια στα παιδιά τους.

Η εποχή μας, ταχύτατη και απειλητική, έχει κηρύξει έναν αδήλωτο πόλεμο στην παιδική ηλικία…

Τα παιδιά έχουν πάρα πολλά παιχνίδια, πάρα πολλές πληροφορίες, πάρα πολλές επιλογές, όμως ελάχιστο χρόνο για να είναι παιδιά. Έτσι, συσσωρεύουν άγχος, εμφανίζουν δυσκολίες στο σχολείο ή στον ύπνο, ακραίες συμπεριφορές, διαταραχές…

Ο διεθνούς φήμης σύμβουλος οικογένειας και εκπαίδευσης Kim John Payne φέρνει σε γονείς και παιδαγωγούς την πρόταση να ξαναδούν την παιδική ηλικία ως εμπειρία που χρειάζεται χώρο και χρόνο για να ξεδιπλωθεί και όχι ως ευκαιρία για εμπλουτισμό. Για να απολαύσουν τα παιδιά το δώρο της παιδικής ηλικίας, αυτό που θα φέρει στο φως τις δεξιότητές τους, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν ευελιξία και ανθεκτικότητα, να εξελιχθούν τελικά σε επιτυχημένους ενήλικες, με ακεραιότητα και δημιουργική σκέψη -με την ικανότητα, τελικά, να αντιπαλέψουν την κάθε κρίση.

Το βιβλίο «γονείς Απλά!» απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες που ζουν τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, σε γονείς μικρών παιδιών και σε γονείς εφήβων. Δεν είναι οδηγός με κανόνες και «πρέπει», αλλά μια «άλλη ματιά» στην καθημερινότητα και σε όλα εκείνα τα «πάρα πολλά» που …καπελώνουν και καθηλώνουν ανθρώπους και σχέσεις.

Με παραδείγματα και ιστορίες άλλων οικογενειών, ο συγγραφέας προσφέρει έμπνευση και πρακτικές ιδέες για να σχεδιάσουν οι γονείς τις αλλαγές που ταιριάζουν καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία της δικής τους οικογένειας, σε ορισμένους βασικούς τομείς:

Στο περιβάλλον: αφήνοντας χώρο που θα διευκολύνει τα παιδιά να αφοσιωθούν βαθιά και να εστιάσουν την προσοχή τους στο παιχνίδι ή στη μελέτη τους.
Στο ρυθμό της καθημερινότητας: με «βαλβίδες αποσυμπίεσης» που βάζουν φυσικά και ισχυρά θεμέλια για την πειθαρχία και τη συνεργασία, μειώνοντας συγκρούσεις και διαμάχες.
Στο πρόγραμμα: δημιουργώντας νησίδες ηρεμίας και σύνδεσης μέσα στις πάρα πολλές ασχολίες και οργανωμένες δραστηριότητες των παιδιών.
Στις επιρροές από τα media και των κόσμο των ενηλίκων: βάζοντας φρένο στη διαρκή υπερ-διέγερση και τον κατακλυσμό από πληροφορίες.  

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο