Χρήσιμες συμβουλές για τις μητέρες, που λόγω επαγγέλματος, ο σύζυγος είναι μακριά από το σπίτι

Χρήσιμες συμβουλές για τις μητέρες, που λόγω επαγγέλματος, ο σύζυγος είναι μακριά από το σπίτι

Είναι πραγματικά δύσκολο να είναι υπεύθυνη για το σπίτι και τα παιδιά μόνο η μητέρα, γιατί ο πατέρας είναι μακριά λόγω επαγγέλματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό στις οικογένειες των στρατιωτικών, όταν είναι δύσκολο ή αδύνατο να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τις μετακινήσεις του πατέρα.

Παρά το γεγονός ότι η περίοδος αυτή είναι δύσκολη, μην χάνετε το κουράγιο, τη ψυχραιμία και τη δύναμή σας. Χαμογελάστε και ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω απλές συμβουλές… Μπορεί να σας βοηθήσουν!

Να είστε απασχολημένη

Έχοντας τόσες ευθύνες και τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό σας είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάτι ακόμη. Όμως είναι σημαντικό να είστε απασχολημένη. Προσπαθήστε να καθιερώσετε μία ρουτίνα και σταθερότητα στο σπίτι και έξω από αυτό. Ξεκινήστε με ένα χόμπι, ότι σας αρέσει, το διάβασμα η κηπουρική, η άσκηση ή ότι άλλο σας ενδιαφέρει.

Ιδρώστε και διώξτε το άγχος

Επειδή είστε μόνη, το μυαλό σας μπορεί να κάνει κακές σκέψεις, να έχετε αγωνία για τον σύντροφό σας και να είστε συνέχεια αγχωμένη. Οι συνέπειες του στρες είναι κακές για κάθε οργανισμό. Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Τρέξτε στο γυμναστήριο και ιδρώστε! Ή περπατήστε ή τρέξτε στη γειτονιά σας. Οι ενδορφίνες που θα ελευθερώσετε θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και συγχρόνως θα είστε σε καλή φυσική κατάσταση.

Επικοινωνήστε

Σήμερα με το διαδίκτυο και το skype η επικοινωνία έχει γίνει πλέον εύκολη. Επικοινωνήστε λοιπόν με το σύζυγό σας, έστω και από μακριά θα μπορείτε να μοιράζεστε τα προβλήματα ή και τα παράπονα σας. Και το πιο σημαντικό, δεν θα χάσουν τα παιδιά την επαφή με τον πατέρα τους.

Χρησιμοποιήστε τα συστήματα υποστήριξης

Αν η οικογένεια σας και οι στενοί φίλοι σας μένουν κοντά, μην ντρέπεστε. Ζητήστε τη βοήθεια τους. Η επίσκεψη στο σπίτι τους θα είναι χωρίς αμφιβολία μία ωραία απασχόληση για σας και τα παιδιά. Για τα μικρά κάθε επίσκεψη και κάθε έξοδος είναι σαν διακοπές. Έτσι μην διστάζετε βγείτε από το σπίτι και αν θέλετε να μείνετε για λίγο μόνη και να τακτοποιήσετε τις σκέψεις σας, αφήστε τα για λίγο με τον παππού και την γιαγιά.

Μην παρατήσετε την έξοδο με τις φίλες σας

Όταν υπάρχουν παιδιά, οι ανάγκες της μητέρας έρχονται συνήθως τελευταίες, ιδίως όταν ο μπαμπάς είναι μακριά. Αλλά είναι η περίοδος που χρειάζεται ο «χρόνος με τα κορίτσια» περισσότερο από ποτέ. Βρείτε μία καλή baby sitter, αν η οικογένεια σας δεν μπορεί να βοηθήσει και μία φορά την εβδομάδα βγείτε έξω με τις κολλητές σας. Είναι σημαντικό και το έχετε πολύ ανάγκη.

Να είστε ένα καλό πρότυπο

Τα μικρά παιδιά θέλουν να κάνουν ότι κάνουν οι γονείς τους. Γι’ αυτό και αγαπούν την κουζίνα παιχνίδι ή τον πάγκο με τα εργαλεία τους. Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές στη ζωή. Αν σας βλέπουν να είστε καλά και ήρεμη με την απουσία του μπαμπά θα κάνουν και αυτά το ίδιο.

Επομένως μην αφήνετε τη ζωή σας απλώς να περνά χωρίς νόημα. Προσπαθήστε να κάνετε την κάθε ημέρα μία νέα «περιπέτεια» με ενδιαφέροντα για σας και τα παιδιά σας και προτού να το καταλάβετε ο μπαμπάς θα είναι στο σπίτι.