Χριστούγεννα και έγκυος;

Χριστούγεννα και έγκυος;

5 διατροφικές συμβουλές για να ξέρεις ποιες τροφές να τρως και ποιες όχι. Μόνο αν βρίσκεσαι στο τελευταίο τρίμηνο, μπορείς να αυξήσεις την πρόσληψη θερμίδων κατά 200 μόλις θερμίδες!

Για αυτό σου έχουμε τις 5 κορυφαίες συμβουλές για το φαγητό, την υπερφαγία, και για το τί πρέπει να προσέξεις ενόψει των γιορτών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

shape.gr

1. Φάε λίγο απ’ όλα αλλά μην υπερβάλλεις

Τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα είναι από μόνα τους θρεπτικά, και πλούσια σε θερμίδες. Η γαλοπούλα είναι γεμάτη με πρωτεΐνες και θα ήταν ιδανικό να την συνδύαζες με σαλάτες και λαχανικά. Εννοείται πως μπορείς να δοκιμάσεις απ’ όλα, το μόνο που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως το μυστικό κρύβεται στην ποσότητα. Τίποτα δεν θα σε επιβαρύνει και δεν θα σου κάνει κακό, αν ΔΕΝ φας υπερβολικές ποσότητες.

2. Μείνε μακριά από τα ριψοκίνδυνα φαγητά

Επειδή είναι πολύ πιθανό να γευματίσεις σε εστιατόρια ή σε σπίτια γνωστών και φίλων για τους οποίους δεν γνωρίζεις ακριβώς τις μαγειρικές τους μεθόδους και την ποιότητα των πρώτων υλών τους, καλό θα ήταν να αποφύγεις, όχι μόνο στις γιορτές αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης: Τα ωμά ψάρια, τα οστρακοειδή, και τα μαλάκια όπως είναι τα μύδια. Απόφυγε επίσης τα μαλακά τυριά, όπως είναι το καμαμπέρ, το μπρι, τα “μπλε τυριά” τύπου ροκφόρ αλλά και τα γλυκά που περιέχουν ωμά αυγά.

Διαβάστε ακόμη: Χριστουγεννιάτικα Ροφήματα.

3. Προσπάθησε να αποφύγεις το αλκοόλ όσο μπορείς

Μπορείς όμως να φτιάξεις μη αλκοολούχα ποτά που όταν τα πίνεις δεν θα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αλκοολούχα. Δοκίμασε το “Virgin Mary” που θα το φτιάξεις, με τοματοχυμό, λίγο ταμπάσκο, νερό, και λίγο λεμόνι. Εναλλακτικά δοκίμασε λίγο τόνικ με λεμόνι ή χυμό κράμπερι με σόδα!

4. Πρόσεχε τα φαγητά που περισσεύουν!

Αν μαζευτείτε στο δικό σου σπίτι για το ρεβεγιόν είναι πολύ πιθανό να περισσέψουν φαγητά!

Παγίδα Νο1: Να συνεχίσεις να τρως και τις επόμενες ημέρες μεγάλες ποσότητες ακριβώς όπως έκανες και στο δείπνο του ρεβεγιόν, επιβαρύνοντας τον εαυτό σου με περιττές θερμίδες!

Παγίδα Νο2: Επειδή το στομάχι σου κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πιο ευαίσθητο, αν τα φαγητά είχαν μείνει πολλές ώρες εκτός ψυγείου, μπορεί να έχουν αλλοιωθεί, και να σου δημιουργήσουν ενοχλήσεις. Εννοείται βέβαι πως δεν πρέπει να καταναλώνεις φαγητά που από της παρασκευή τους έχουν μεσολαβήσει περισσότερες από 48 ώρες.

5. Μην το παρακάνεις με τα γλυκά

Αν στο δείπνο που θα παραβρεθείς βρίσκονται πολλά γλυκά στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς, μπορείς να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου χωρίς να επιβαρύνεις εσένα και το μωρό σου, με το να δοκιμάσεις μια κουταλιά απ’ όλα!