Η γειτονιά του ονείρου

onironΠαραμονή Χριστουγέννων για τον Ερρίκο που κάθεται μόνος στο σπίτι και αναζητά τον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει καιρό τώρα για άλλα μέρη με σκοπό να βρει δουλειά…

Παραμονή Χριστουγέννων και για τον Έντι που περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στα φανάρια, με την αγωνία να προλάβει να καθαρίσει τα τζάμια των σταματημένων αυτοκινήτων.

Παραμονή Χριστουγέννων και για τον Άγιο Βασίλη στη Λαπωνία που δεν είναι σίγουρος πια αν μπορεί να δώσει αυτό που τόσα χρόνια μοιράζει απλόχερα: την ελπίδα και το όνειρο!

Τα δυο παιδιά, με τη βοήθεια του μαγικού καθρέφτη του Άγιου Βασίλη και του πατέρα του Ερρίκου, θα νιώσουν απόψε ότι τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να πιστεύεις σ’ αυτά.

Ένα ζεστό, τρυφερό χριστουγεννιάτικο βιβλίο που ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας στις ζοφερές μέρες που ζούμε.

Η σειρά «Στα βαθιά...» είναι σχεδιασμένη για παιδιά που έχουν αποκτήσει ευχέρεια στην ανάγνωση μικρών λογοτεχνικών κειμένων, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται ένα ασφαλές αναγνωστικό περιβάλλον. Τα βιβλία της σειράς είναι χωρισμένα σε δύο επίπεδα. Στο επίπεδο 1 τα παιδιά βουτάνε στις 2.000 λεύγες, απολαμβάνοντας κείμενα με 2.000 λέξεις και πλούσια εικονογράφηση. Προχωρώντας στο επίπεδο 2, έτοιμα πια, κάνουν μια απολαυστική βουτιά στις 4.000 λεύγες, ταξιδεύοντας στη συναρπαστική θάλασσα της ανάγνωσης.

Στο τέλος κάθε βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα διασκεδάσουν με δημιουργικές δραστηριότητες βασισμένες στην ιστορία που διάβασαν. Σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, μοντέρνα εικονογράφηση και συναρπαστικοί ήρωες κρατούν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά που μπορούν πλέον να διαβάσουν μόνα τους το πρώτο τους λογοτεχνικό βιβλίο.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΣΗΣ

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ / ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ... – 2.000 λεύγες      ISBN: 978-960-16-4689-3    ΣΧΗΜΑ: 14x21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 80  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 5,90 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012