ΚΜΣΤ Καλοκαίρι 2013

ΚΜΣΤ Καλοκαίρι 2013

Ένα δροσερό καλοκαίρι με ιδιαίτερα «ταξίδια» στα έργα της συλλογής Κωστάκη και στη σύγχρονη τέχνη υπόσχεται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Με ένα δημιουργικό εργαστήριο στην έκθεση «1,2,3,b4» στο λιμάνι και ξεναγήσεις στις τρέχουσες εκθέσεις και στους δύο χώρους, στη Μονή Λαζαριστών και στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, εν όψει και της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά, από την Πέμπτη 11 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη στις 20:00 οι επισκέπτες θα ξεναγούνται στην έκθεση «1,2,3,b4» που φιλοξενείται στο λιμάνι.

Ενώ συνεχίζονται σταθερά οι ξεναγήσεις στη Μονή Λαζαριστών κάθε Κυριακή στις 12:00 στην έκθεση «Η συλλογή Κωστάκης και η ρωσική πρωτοπορία. 100 χρόνια από τη γέννηση του συλλέκτη».

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι ανοιχτή για το κοινό, με το εισιτήριο εισόδου (ολόκληρο 3 ευρώ, μειωμένο-φοιτητικό-μαθητικό 1,5 ευρώ, ομαδικό 1 ευρώ.

Ισχύουν ατέλειες με την επίδειξη της σχετικής κάρτας), ενώ το πρόγραμμα των ξεναγήσεων θα ισχύσει μέχρι και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΚΜΣΤ ετοιμάζουν για τους μικρούς φίλους ένα καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο στο πλαίσιο της έκθεσης στο λιμάνι «1,2,3,b4».

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις την Πέμπτη 18 & 25 Ιουλίου στις 19:00 για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει δίωρη δημιουργική απασχόληση με συμμετοχή 1€ /το παιδί.

Εμπνευσμένο από συγκεκριμένα έργα της έκθεσης, το εργαστήριο έχει ως στόχο την εξοικείωση και τον πειραματισμό των παιδιών με τεχνικές της σύγχρονης τέχνης όπως η σύνθεση διαφόρων υλικών, η κίνηση, το παιχνίδι με το φως, δημιουργώντας τρισδιάστατες κατασκευές.

Κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει ένα μεγάλο κουτί παπουτσιών και φακό (προαιρετικά).

Η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται κατόπιν δήλωσης στο τηλέφωνο: 2310\593270. 

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης