«Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα»

kontorevithoulaΤο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Αμαξοστοιχία - Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» παρουσιάζουν την  Κοντορεβυθούλα... μια ιστορία του σήμερα, της  Κλωντίν Γκαλεά.

 
Στη δική της Κοντορεβυθούλα εμπνέεται από το διάσημο παραμύθι αλλά γράφει για τους μικρούς θεατές ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο, στο οποίο, μέσα από μία ανάλαφρη ματιά, μιλάει με αισιοδοξία και χιούμορ για θέματα σημαντικά που αφορούν στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους.
 
Με ένα δώρο έκπληξη και συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της, η μικρή Βιολέτα θα οδηγήσει μια πληγωμένη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά, ενώ επτά μαγικά βότσαλα θα την βοηθήσουν να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή.

Σ' αυτό το ονειρικό ταξίδι όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της, με φαντασμαγορικές εικόνες video art, ήχους και μουσικές.
 
Πρόκειται για ένα έργο ποιητικό, μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού.

Το παραμύθι απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους που μερικές φορές, με την υπερπροστασία και την υπερβολική φροντίδα τους,

δημιουργούν άθελά τους ένα περιβάλλον ασφυξίας από το οποίο τα παιδιά επιθυμούν να αποδράσουν.

Το έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.
 
Η παράσταση διαρκεί 45΄και συνοδεύεται από ένα 30 λεπτο θεατρικό-παιδαγωγικό παιχνίδι που προηγείται, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί θεατές ανακαλύπτουν τα μηνύματα του έργου.
 
Μετάφραση   Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία   ΤατιάναΛύγαρη
Μουσική   Άλκηστις Ραυτοπούλου
Θεατρικό - Παιδαγωγικό Παιχνίδι   Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Παναγιώτης Κλίνης,Δάφνη Καφετζή
και, στο ρόλο της Κοντορεβυθούλας, η Έλενα Μεγγρέλη

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Αγγελίνα Κλαυδιανού, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Στέλλα Νούλη, Ελένη Υφαντή, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη Φιλιππούση, Ουρανία Φουρλάνου