Κρατήστε την αγάπη σας ζωντανή!

Κρατήστε την αγάπη σας ζωντανή!

Μαζί με την φροντίδα των μικρών, την εργασία σας, το μαγείρεμα, το πλύσιμο και την πληρωμή των λογαριασμών, δεν είναι καθόλου εύκολο να μπορέσετε να έχετε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας. Η καθημερινή ρουτίνα απορροφά όλο τον χρόνο σας και αφήνει ελάχιστα περιθώρια για τα μικρά πράγματα που έχουν τόσο μεγάλη σημασία σε μία σχέση, η αγκαλιά, ένα φιλί, και ιδίως να λέτε «σ’ αγαπώ»!

Τι συμβουλεύουν λοιπόν οι ειδικοί για να κρατήσουμε ζωντανή την μαγεία και το ρομάντζο στη σχέση μας;

Ορίστε την ώρα της «αγκαλιάς»

Όταν τα παιδιά είναι στο κρεβάτι τους, μην ασχοληθείτε με δουλειές του σπιτιού. Καθήστε αγκαλιά με τον σύντροφό σας στον καναπέ, ετοιμάστε ένα ωραίο σνακ και ένα ποτήρι κρασί, ή ότι άλλο επιθυμείτε, δείτε μία ωραία ταινία και μην σκέφτεστε τίποτε άλλο.

Δείπνο με κεριά …στο σπίτι

Αν είναι δύσκολο να φροντίσει κάποιος άλλος τα παιδιά σας δεν πειράζει. Βάλτε τα να κοιμηθούν λίγο πιο νωρίς, και ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνο στην κρεβατοκάμαρά σας. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό τραπέζι, ανάψτε κεριά παραγγείλετε φαγητό αλλά χρησιμοποιήστε τα καλά σας πιάτα και μην ξεχάσετε το κρασί. Αν ο σύζυγός σας βγει για να φέρει το φαγητό, ετοιμαστείτε … είναι μία πολύ καλή ιδέα να σας βρει όμορφη και κατάλληλα φροντισμένη για εκείνον.

Φορτίστε τη …σχέση

Μία φορά τον μήνα, όταν φροντίζει κάποιος άλλος το παιδάκι σας, επωφεληθείτε να κάνετε κάτι με τον σύντροφό σας, κάτι που δεν είναι δυνατόν να κάνετε όλοι μαζί. Κάποιο αγαπημένο σπορ ή ότι άλλο σας αρέσει. Σημαντικό είναι να περάσετε χρόνο μαζί χωρίς καμία σκοτούρα στο κεφάλι σας.

Ποτέ μην ξεχνάτε τα μικρά πράγματα

Μην ξεχνάτε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν το σύνολο μιας σχέσης καλό ή αδιάφορο. Σερβίρετε τον καφέ στο σύντροφό σας. Στο γυρισμό από την δουλειά σας, αγοράστε την αγαπημένη του πίτσα. Έτσι θυμίζετε στον εαυτό σας και τον σύντροφό σας την εποχή που ήσαστε οι δυο σας και εσείς αισθάνεστε ακόμη, ακριβώς το ίδιο.

Εκπλήσσετε ευχάριστα ο ένας τον άλλο

Αν ο σύζυγός σας λείπει συχνά λόγω της δουλειάς του, βάλτε μία κάρτα με ωραία γλυκά λόγια κρυφά στη βαλίτσα του. Θα του δείξετε έτσι την αγάπη σας και ότι θα τον σκέπτεστε κάθε ημέρα που θα είναι μακριά σας.

Κλείστε ένα …δωμάτιο στο ξενοδοχείο

Αν μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά στους γονείς σας, κλείστε ένα δωμάτιο στο κοντινό ξενοδοχείο! Γεμίστε το δωμάτιο με κεριά, καλύτερα αρωματικά, ανοίξτε ένα μπουκάλι σαμπάνια και αφήστε την αγάπη να κυριεύσει το δωμάτιο!

Γεμίστε την μπανιέρα με αφρόλουτρο

Μόλις βάλετε τα παιδιά στο κρεβάτι, γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και αρωματικό αφρόλουτρο, και βυθιστείτε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Κουβεντιάστε ήρεμα απολαμβάνοντας αυτές τις δικές σας στιγμές.

Κλέψτε λίγες στιγμές…

Αν είναι τα μικρά σας ήσυχα και παρακολουθούν ένα παιδικό πρόγραμμα, επωφεληθείτε. Αγκαλιάστε και φιλήστε τον σύντροφό σας στο διπλανό δωμάτιο σαν να είστε ακόμη δύο ερωτευμένα νέα παιδιά!

Σημειώματα αγάπης!

Αν εργάζεστε με διαφορετικά ωράρια, μην φύγετε από το σπίτι χωρίς να αφήσετε ένα σημείωμα με δύο τρυφερές λέξεις. Όταν έχετε χρόνο στείλτε του ένα μικρό μήνυμα με το κινητό και λέτε συχνά ο ένας στον άλλο «σ’ αγαπώ»!

Τα παιδιά χωρίς καμία αμφιβολία συμπληρώνουν την οικογένεια την σχέση και την ευτυχία του ζευγαριού. Όμως η προσπάθεια, με μικρά πράγματα χωρίς κόστος, να μην αφήσει τη ρουτίνα να καταστρέψει τη σχέση του είναι πολύ σημαντική.

Οι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι γονείς φροντίζουν και ανατρέφουν ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά.