Μαρία Τζέμη

25Η Μαρία Τζέμη είναι φιλόλογος και ασχολείται με τη δημοσιογραφία τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι μητέρα μιας 11χρονης κόρης και ενός 9χρονου γιου που πάσχει από αυτισμό.

Ο αυτισμός του γιου της ήταν εκείνο που την παρακίνησε να προβεί σε δραστικές αλλαγές του εαυτού της αλλά και της επαγγελματικής ζωής της. Έτσι, το 2009, μαζί με μια μικρή ομάδα συνεργατών, άρχισε να εκδίδει το «Special Life», ένα περιοδικό για τον αυτισμό και για τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Ο στόχος του περιοδικού είναι να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να φέρει σε επαφή όλα τα άτομα που σχετίζονται με το θέμα, με ευαίσθητο και θετικό τρόπο. Το περιοδικό κατάφερε να έχει σημαντική απήχηση, βοηθώντας τους πάσχοντες να ακουστούν, να τους προσέξουν και να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι.

Η Μαρία πιστεύει πως κάθε φορά που η ζωή μας δοκιμάζει, μας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας δύναμη και να δράσουμε έξω από τα φυσικά μας όρια, πράγμα που μπορεί να έχει θετική επιρροή όχι μόνο στον εαυτό μας και τη ζωή μας, αλλά και στους ανθρώπους γύρω μας

URL ιστοσελίδας: http://speciallifeautism.wordpress.com/