Μάρσιπο: η λύση για όλες τις εποχές

Μάρσιπο: η λύση για όλες τις εποχές

Το μάρσιπο αγκαλιάς είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε το μωράκι μας αγκαλιά και συγχρόνως να έχουμε ελεύθερα και τα δύο μας χέρια! Είναι όμως αυτό εφικτό όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει; Η απάντηση είναι απλά ναι, και ελάτε να δούμε γιατί.

Το μάρσιπο ή αλλιώς Babywearing, είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές, όμως πολλοί νομίζουν ότι είναι μία κακή ιδέα όταν κάνει ζέστη. Άλλοι πάλι νομίζουν ότι είναι επικίνδυνο όταν ο καιρός είναι ζεστός να κυκλοφορεί η μητέρα με το μωρό της «τυλιγμένο».

Μία φίλη, μητέρα τριών παιδιών δηλώνει ότι : «είναι η καλύτερη λύση και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όταν γίνεται σωστά. Βεβαίως, συνεχίζει, συναντώ κάποιες επικρίσεις και ψιθύρους ότι το μωρό μου ζεσταίνεται πολύ στο μάρσιπο και δεν είναι άνετα. Όμως εγώ ξέρω πολύ καλά ότι είναι καλύτερα και πιο ασφαλές από ότι στο καρότσι του».

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές όταν «φοράτε» το μωρό σας.

Πολλοί πιστεύουν ότι το δέσιμο του μωρού στο στήθος ή την πλάτη, θα αυξήσει την θερμοκρασία για την μητέρα και το μωρό. Στην πραγματικότητα, το σώμα του γονέα χρησιμεύει για να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος του μωρού. Για να είναι λοιπόν δροσεροί και οι δύο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει κάθε μητέρα να θυμάται πριν βγει έξω. 

  • Ντυθείτε και οι δύο σύμφωνα με τον καιρό. Εάν κάνει ζέστη το μωρό χρειάζεται μόνο την πάνα του.
  • Πίνετε πολύ νερό. Αυτό θα σας κρατήσει δροσερή και αν θηλάζετε είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ποσότητας του γάλατος.
  • Φροντίστε να είναι το μωρό σας ενυδατωμένο. Θηλάστε το μόλις το ζητήσει ή δώστε του με το μπιμπερό όσο περισσότερο μπορείτε.
  • Προφυλαχτείτε από τον ήλιο. Φορέστε στο μικρό σας καπέλο και μην ξεχνάτε το αντιηλιακό αν το μωράκι σας είναι πάνω από έξη μηνών.
  • Βρέξτε λίγο το παιδάκι σας. Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό κρύο σε σπρέι. Ψεκάστε λίγο το μωρό και τον εαυτό σας αν αισθανθείτε πολύ ζέστη.
  • Για τα μικρότερα μωράκια το μάρσιπο αγκαλιάς είναι το πιο κατάλληλο. Για τα μεγαλύτερα ενδείκνυται αυτό της πλάτης.

Έτσι λοιπόν ακόμη και στην Ελλάδα που ο καιρός είναι ζεστός, το μάρσιπο είναι κατάλληλο για τα μωράκια και λύνει πραγματικά τα χέρια της μητέρας ή ακόμη και του πατέρα, έχοντας το μωράκι πάντα μαζί τους και κυρίως με ασφάλεια.