Με αφορμή την γιορτή της μητέρας

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας

Από μένα…για τη μαμά μου Ένα βιβλίο όχι για να το διαβάσουν τα παιδιά, αλλά για να το χρησιμοποιήσουν ώστε να φτιάξουν ένα πρωτότυπο δώρο στη μαμά!

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, θα ζωγραφίσουν θα κολλήσουν αυτοκόλλητα και θα σκιαγραφήσουν τη δική τους μαμά.

 

 


Η μαμάκα μου και εγώ

Η μαμάκα μου και εγώΌταν το Μικρό Ποντικάκι βρίσκεται με τη Μαμά Ποντικίνα, παίζει, τρέχει, γελά και νιώθει πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Της Tina Macnaughton.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MODERN TIMES.

 

 


Ζητώ μαμά, ή ζήτω η μαμά

Ζητώ μαμά, ή ζήτω η μαμά Ζητώ μαμά Ένα βιβλίο του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι που έβαλε αγγελία προκειμένου να βρει άλλη μαμά. Στην πορεία, συνειδητοποιεί πως μαμά είναι μόνο μία, αυτή που σε αγαπάει και σε μεγαλώνει.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων.

 

 

 


Μαμά, Μανούλα Μανουλίτσα

Μαμά, Μανούλα Μανουλίτσα «Μαμά, Μανούλα Μανουλίτσα, Σ΄αγαπώ γιατί...»

Ένα τρυφερό βιβλιαράκι, όπου με πολύχρωμες εικόνες μας παρουσιάζει όλους εκείνους τους λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε τη μαμά μας. Εκδόσεις Πατάκη.

 


Η μαμά μου είναι η ομορφότερη

Η μαμά μου είναι η ομορφότερη Ποιο παιδί δεν πιστεύει πως η μανούλα του είναι η πιο καλή, η πιο γλυκιά και η πιο όμορφη του κόσμου;

Το ίδιο νιώθει και το παπάκι η Πόπη σε μια τρυφερή ιστορία με τίτλο «Η μαμά μου είναι η ομορφότερη» όπου τα παιδιά μπορούν να τη διαβάσουν αλλά και να τη ζωγραφίσουν με τα δικά τους χρώματα.

Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

 


Μαμά μ’αγαπάς;

Μαμά μ’αγαπάς; «Μαμά μ’αγαπάς;» Ακόμα και στη μακρινή Αλάσκα όπου ζουν οι Εσκιμώοι, οι μαμάδες αγαπούν πολύ τα παιδιά τους.

Αν όμως εκείνα κάνουν μια σκανταλιά, πάλι τα αγαπούν;

Ναι, πάλι τα αγαπούν. Κι αν κάνουν και δεύτερη σκανταλιά; Και τρίτη; Και τέταρτη... και πέμπτη... και έκτη;

Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη αγάπη και ζεστασιά από τη συγγραφέα Barbara Joosse που βοηθά τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τη γονεϊκή αγάπη αλλά και τα όρια.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Θα’θελα τόσα να σου πω, μαμά

Μια άλλη βιβλιοπρόταση, είναι ένα ανθολόγιο με ιστορίες για μαμάδες αλλά και μπαμπάδες με τίτλο «Θα’θελα τόσα να σου πω, μαμά! Θα ‘θελα τόσα να σου πω μπαμπά!» των εκδόσεων Ψυχογιός.

Ιστορίες τρυφερές, άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε συγκινητικές, πάντοτε όμως βγαλμένες από τη ζωή, για μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά.

Τα διηγήματα έχουν γράψει μερικοί από τους γνωστότερους Έλληνες συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.


Μίνι βιβλιαράκια

Ένα μίνι βιβλίαράκι που μπορούν να χαρίσουν τα παιδιά στις μαμάδες, είναι το «Στην καλύτερη μανούλα του κόσμου» των εκδόσεων Άγκυρα.

Επίσης μίνι βιβλιαράκι είναι και το «Για τη μητέρα» των εκδόσεων Παπαδόπουλος, μια συλλογή με λόγια διάσημων ή μη, που έχουν ειπωθεί για τη μητέρα.