Μενίδι: Ο πιο «βουβός» αγιασμός στο σχολείο του μικρού Μάριου

Ένας αγιασμός διαφορετικός από τους άλλους έγινε σήμερα στο Μενίδι. Στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών η αυλή γέμισε χαρούμενες φωνές αλλά έλειπε μια, αυτή του 11χρονου Μάριου.

Ο Μάριος, έπεσε νεκρός από αδέσποτ σφαίρα την τελευταία ημέρα του σχολείου κατά την διάρκεια της σχολικής γιορτής. Ο δράστης δεν έχει ακόμα συλληφθεί και οι γονείς σήμερα πήγαιναν με βαριά καρδιά τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει

Αυτή η φράση ακούγεται από τα χείλη όλων. Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες με βλέμμα ανήσυχο έφερναν τα παιδιά στο σχολείο.   

Όποιος και αν ρωτήθηκε απάντησε ότι νιώθει ανασφάλεια, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ότι το θέμα για τους αρμόδιους έχει ξεχαστεί.

Μια κυρία περιγράφει τις δύσκολες ώρες που πέρασε και περνάει ο εγγονός της που ήταν φίλος με τον μικρό Μάριο. «Δεν ήθελε να έρθει στο σχολείο. Μετά το θάνατο του παιδιού δεν περνούσε ούτε απέξω από το σχολείο του», λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η εγκληματικότητα εξακολουθεί να υπάρχει. Ο,τι και να κάνουν η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι δεν θα αλλάξει τίποτα. Αυτή η κατάσταση είναι 50 χρόνια στο Μενίδι. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή», ανέφερε χαρακτηριστικά μια μητέρα που ήρθε στο σχολείο για τον αγιασμό.

Σε ανακοίνωση τους οι αγανακτισμένοι κάτοικοι Αχαρνών διερωτώνται «Θα περιμένουμε το επόμενο θύμα; Το επόμενο παιδί;» Και συνεχίζουν: «Οι υπεύθυνοι μας γύρισαν την πλάτη και αδιαφορούν».

Καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14/9 στις 19:00 έξω από το δημαρχείο με σκοπό της διαμαρτυρία και τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήμα. 

Οι γονείς είναι αναστατωμένοι. Πως θα αφήσουν τα παιδιά τους σε έναν χώρο που όπως αποδείχθηκε είναι επικίνδυνος ενώ δεν θα έπρεπε να είναι;

Ζητούν αστυνόμευση και μέτρα ασφαλείας, ενώ λένε κατηγορηματικά ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή όχι απλά δεν έχει μειωθεί αλλά είναι όπως ήταν τόσους μήνες πριν. Και ας χύθηκε το αίμα ενός αθώου παιδιού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - πηγή άρθρου: newsit.gr -διαβάστε περισσότερα εδώ.