Μετατρέψτε τα κλασικά παιχνίδια σε καλοκαιρινά

klassika paixnidiaΤα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών, αλλά και των μεγάλων, μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε καλοκαιρινά παιχνίδια γεμάτα νερό, διασκέδαση και πολύ τρέλα. Κλασικά παιδικά παιχνίδια όπως το κρυφτό και το κυνηγητό μπορούν να γίνουν πιο σύνθετα, πιο ξεκαρδιστικά και σίγουρα πιο δροσερά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μπόλικο νερό και φαντασία. Θα πρέπει βέβαια να είστε προσεκτικοί διότι τα περισσότερα από τα παρακάτω παιχνίδια αφορούν ανθρώπους που έχουν αυλή με γκαζόν στο σπίτι τους, διότι σε ένα μπαλκόνι υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσει ένα παιδί και να χτυπήσει.

Αυτοσχέδια πισίνα

Μπορείτε να αγοράσετε μια φουσκωτή πισίνα και να τη βάλετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Έχετε τη δυνατότητα να την γεμίσετε με νερό και να αφήσετε τα παιδιά σας να πλατσουρίζουν, να παίζουν volley και να πετάνε νερό το ένα στο άλλο όλη τη μέρα.

Κλέφτες και αστυνόμοι

Αυτό το κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί σε μια νότα δροσιάς μέσα στη μέρα, αν χρησιμοποιήσετε νεροπίστολα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «πυροβολούν», να τρέχουν, να κρύβονται. Μπορεί επίσης η φυλακή να είναι η πισίνα.

Κρυφτό

Το κρυφτό θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον αν παιζόταν σαν το paintball, αλλά αντί για μπογιές με νερό. Μπορείτε να πάρετε νερόμπομπες ή απλά μπαλόνια και να τα γεμίσετε με νερό. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μείνετε στεγνοί. Αυτός που θα είναι πιο βρεγμένος από όλους θα κυνηγάει στον επόμενο γύρω.

Κυνηγητό

Το κυνηγητό μπορείτε να το εμπλουτίσετε με νερόμπομπες, νεροπίστολα ή ακόμα καλύτερα με το λάστιχο της αυλής σας. Ο ένας μπορεί να κυνηγάει τον άλλον και να προσπαθεί να τον πετύχει με το νερό.

Volley

Προσπαθήστε να παίξετε volley, αλλά όχι με μια μπάλα, μα με ένα μπαλόνι φουσκωμένο με νερό. Σκοπός του παιχνιδιού θα είναι να μην σπάσει το μπαλόνι.

Μήλα

Όπως και στο volley μπορείτε να παίξετε μήλα με τα παιδιά σας, αλλά με μια νερόμπομπα αντί για μπάλα.

Bowling

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για την παραλία είναι το να φτιάξετε πυργάκια στην άμμο και με μια μπάλα να προσπαθείτε να τα πετύχετε.

Baseball

Το Baseball δεν είναι αρκετά δημοφιλές στους Έλληνες, αλλά μπορεί να γίνει ως ένα καλοκαιρινό παιχνίδι. Αρκεί να πάρετε πλαστικά ρόπαλα από κατάστημα με παιδικά παιχνίδια και νερόμπομπες. Ο ένας θα πετάει στον άλλο την νερόμπομπα και ο άλλος θα προσπαθεί να την αποκρούσει και να την σκάσει με το ρόπαλο.

Πιάσε τη νερόμπομπα

Ένα πολύ αγαπημένο παιχνίδι είναι και αυτό που πετάτε μια μπάλα ψηλά και τρέχετε για το ποιος θα την πιάσει πρώτος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια μεγάλη νερόμπομπα. Για να είναι πιο εύκολο το παιχνίδι μπορείτε αντί να προσπαθείτε να την πιάσετε με τα χέρια να έχετε όλοι από μια λεκάνη και να προσπαθείτε να κάτσετε στη κατάλληλη θέση, ώστε να πέσει σε αυτή η νερόμπομπα.

Σκοινάκι

Ένα λίγο πιο δύσκολο παιχνίδι είναι το «καλοκαιρινό σκοινάκι». Για αυτό το παιχνίδι χρειάζεστε ένα ποτήρι, ένα σχοινάκι και ένα μαρκαδόρο. Αρχικά θα γεμίσετε το ποτήρι με νερό. Μετά θα σημαδέψετε με το μαρκαδόρο στο ποτήρι μέχρι που φτάνει το νερό. Το ποτήρι το κρατά εκείνος που κάνει σκοινάκι. Το σκοινάκι το κρατάνε δύο άτομα και το γυρίζουν γύρω από αυτόν με το ποτήρι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μην χυθεί το νερό από το ποτήρι.

Ισορροπία

Ένα ακόμη παιχνίδι είναι η ισορροπία. Τα παιδιά θα πρέπει να κάτσουν δίπλα δίπλα σε μια σειρά και να στερεώσουν το καθένα στο κεφάλι του ένα ποτήρι με νερό. Με το σφύριγμά σας θα αρχίσουν να περπατάνε. Αυτός που θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στο σημείο που θα έχετε ορίσει ως τέρμα, χωρίς να του έχει πέσει το ποτήρι θα είναι ο νικητής.

Μπάσκετ

Τα παιδιά μπορούν να παίξουν κάτι σαν μπάσκετ, αλλά χωρίς ψηλές μπασκέτες. Θα πρέπει να χωριστούν σε δύο ομάδες. Η κάθε μια θα έχει απέναντί της έναν κουβά και το κάθε παιδί μια νερόμπομπα. Η ομάδα που θα καταφέρει να βάλει τις περισσότερες νερόμπομπες στον κουβά θα είναι η νικήτρια.

Αυτά είναι μερικά απο τα παιχνίδια που σας προτείνουμε. Μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμα και να τα παραλλάξετε ανάλογα με το χώρο και τις δυνατότητες που έχετε.