ΜΙΝΟΥΣ του Vincent Bal

ΜΙΝΟΥΣ του Vincent Bal

 από 15 Οκτωβρίου στις αίθουσες

ΜΙΝΟΥΣ του Vincent BalΤο ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, θα διανείμει κατά την περίοδο 2009 - 2010 δεκατρείς ταινίες για όλη την οικογένεια (οι οποίες έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία). Οι 11 είναι μυθοπλασίας και οι 2 κινουμένων σχεδίων. Σταθερό σημείο αναφοράς όπως πάντα ο κινηματογράφος ΦΙΛΙΠ στην Πλατεία Αμερικής αλλά από φέτος θα υπάρχει συνεργασία και με ορισμένες μεμονωμένες αίθουσες στην Αθήνα και στην επαρχία, καθώς και με Κινηματογραφικές Λέσχες και Δημοτικούς Κινηματογράφους.

Στις 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η πρώτη ταινία της περιόδου,, η βραβευμένη Ολλανδική ΜΙΝΟΥΣ (MINOES) σε σκηνοθεσία του Βέλγου Vincent Bal, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της «πραγματικής βασίλισσας της Ολλανδίας» Annie M. G. Schmidt

Λίγα λόγια για την ταινία...

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας δημοσιογράφος κυνηγώντας την είδηση; Μας το εξηγεί με διασκεδαστικό τρόπο αυτή η πολυβραβευμένη ταινία, που είναι δοσμένη σαν ένα ποιητικό παραμύθι. Αυτή είναι μια όμορφη νέα κοπέλα που κάποτε ήταν γάτα. Αυτός είναι ένας γοητευτικός δημοσιογράφος, απελπισμένος για μια αποκλειστική είδηση ώστε να κρατήσει τη δουλειά του. Συναντιούνται κατά μοιραία τύχη. Αυτή του προσφέρει βοήθεια, μέσω του δικού της δικτύου από γάτες, που συχνάζουν τη νύχτα στις στέγες, και οι οποίες την πληροφορούν και κουτσομπολεύουν τις ανθρώπινες προσωπικότητες της πόλης. Υπάρχει, όμως, ένας όρος: ο δημοσιογράφος πρέπει να παρέχει καταφύγιο και γατοτροφή... Ένα παραμύθι για γάτες .με πέταλα!

Παίζουν: Carice van Houten, Theo Maassen, Sarah Bannier, Pierre Bokma, Jack Wouterse, Hans Kesting, Lineke Rijxman