Το μωρό σας μοντέλο; Είναι άραγε σωστό για το παιδάκι;

Το μωρό σας μοντέλο; Είναι άραγε σωστό για το παιδάκι;

Όλοι σας λένε τι όμορφο παιδάκι έχετε και πως θα ήταν τέλειο για μοντέλο. Αλλά εσείς τι πιστεύετε;

Σε πρόσφατη έρευνα, οι ειδικοί απευθύνθηκαν σε δύο κορυφαίους παράγοντες στον χώρο του μόντελινγκ και στη μητέρα ενός μικρού παιδιού-μοντέλου, και ζήτησαν να μοιραστούν τις ιδέες και τις καλύτερες συμβουλές τους για το τι ακριβώς είναι για τους γονείς και τα παιδιά η καριέρα αυτή του μόντελινγκ.

Έχει το παιδάκι σας ότι χρειάζεται για να είναι ένα μοντέλο;

Δεν αρκεί να έχει ένα όμορφο προσωπάκι. Η ιδιοσυγκρασία και η προσωπικότητα είναι εξίσου απαραίτητα για την επιτυχία του παιδιού.

Κανένα πρακτορείο δεν θα θελήσει ένα παιδάκι που δεν είναι όμορφο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, να μπορεί το παιδί να ακούει τις οδηγίες που θα του δοθούν και να είναι υπάκουο.

Η ιδιοσυγκρασία και το ταμπεραμέντο είναι πολύ σημαντικά. Ένα παιδί θα πρέπει να νιώθει άνετα μιλώντας με αγνώστους και λαμβάνοντας οδηγίες από αυτούς. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να χειριστεί το πλήθος των παιδιών γύρω του και να παραμένει συγκεντρωμένο στην οντισιόν.

Πολλά επιτυχημένα παιδάκια είναι μικρά, αλλά ώριμα για την ηλικία τους. Έτσι παίζουν το ρόλο ενός μικρού παιδιού αλλά με την ωριμότητα ενός μεγαλύτερου.

Σκεφτείτε κάτι τέτοιο για το παιδί σας, αναρωτηθείτε αν είναι κοινωνικό, αν αισθάνεται άνετα με πολλά άγνωστα πρόσωπα γύρω του, αν μπορεί να συγκεντρωθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν πιστεύετε πως ναι, τότε μπορείτε να σκεφτείτε μία καριέρα μόντελινγκ για το μικρό σας!

Η μητέρα μιας μικρής 28 μηνών, που είναι «μοντέλο» εδώ και ένα χρόνο, λέει ότι η προσωπικότητα της μικρής είναι αυτό που τη βοήθησε πολύ. Γελάει όλη την ώρα, και αισθάνεται άνετα μπροστά στο φακό. Αν το παιδί σας είναι ντροπαλό, μην προσπαθήσετε να το αναγκάσετε να το κάνει. Δεν θα καταφέρει τίποτε και θα σας κάνει να αισθανθείτε πολύ άσχημα.

Επίσης πρέπει να σκεφτείτε αν μπορείτε, εσείς και το παιδί, να χειριστείτε μία απογοήτευση. Μπορεί να πάτε σε πολλές οντισιόν χωρίς επιτυχία. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στους ενήλικες μπορεί να ακούσετε πολλά όχι προτού ακούσετε ένα ναι.

Άλλη μητέρα που το κοριτσάκι της είχε επιλεχθεί και πληρωθεί για μία δουλειά, διηγείται ότι στο τέλος επέλεξαν ένα άλλο και η ίδια αισθάνθηκε απαίσια γιατί ένα άλλο παιδί ήταν καλύτερο από το δικό της.

Άλλο ένα βασικό ερώτημα είναι αν το παιδί μπορεί και θέλει να κάνει το μοντέλο, ή αν αυτή είναι η δική σας επιθυμία. Με τα μωράκια μπορείτε να καταλάβετε αν είναι άνετα με ξένους ανθρώπους, όμως τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να πουν ναι απλά για να ευχαριστήσουν τους γονείς τους. Το μυστικό για την επιτυχία είναι να το θέλουν και να διασκεδάζουν με αυτό.

Πιστεύετε ότι εσείς έχετε ότι χρειάζεται για να είστε γονιός ενός μικρού μοντέλου;

Ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς πίσω από το παιδάκι γίνεται από τους γονείς. Είστε προετοιμασμένη για να απασχοληθείτε πολύ χρόνο και έχετε τον χρόνο αυτό;

«Είναι σίγουρα πολύ πιο αγχωτικό για μένα παρά για την κόρη μου», εξομολογείτε μία μητέρα, «συνήθως σε ειδοποιούν μία ημέρα πριν, πρέπει να πας να συμπληρώσεις μία φόρμα, να φωτογραφήσουν το παιδί και να φύγεις. Αν το έχουν επιλέξει ειδοποιούν το πρακτορείο που συνεργάζεσαι».

Βέβαια μην φανταστεί κανείς γονιός ότι το παιδάκι του θα κερδίσει πολλά χρήματα ας πούμε για τις σπουδές του. Το ποσό της αμοιβής δεν είναι μεγάλο ούτε ένα παιδάκι μπορεί να «δουλεύει» πολλές ώρες και υπάρχει βέβαια και η προμήθεια του πρακτορείου.

Πως μπορεί να επωφεληθεί το παιδί από το μόντελινγκ;

Είναι μία σκληρή δουλειά, αλλά μπορεί να είναι επίσης μία θαυμάσια εμπειρία για το παιδί και για σας, περνώντας χρόνο μαζί. Επίσης το παιδί μαθαίνει μία πληθώρα νέων εμπειριών.

Και κάτι ακόμη σπουδαίο. Αναπτύσσει τις κοινωνικές του δεξιότητες και την αυτοεκτίμηση. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ένα μικρό παιδάκι να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε ένα παιδί γεμάτο αυτοπεποίθηση. Μαθαίνουν να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά, έξω από το στενό τους κύκλο. Επίσης μαθαίνουν να μιλούν με τους ενήλικες και να δέχονται οδηγίες. Συμφιλιώνονται με την συνέντευξη (απαραίτητο προσόν αργότερα για την εργασία τους) και έχουν υπέροχες αναμνήσεις.

Βέβαια μόλις το παιδί πει ότι δεν του αρέσει πλέον, πρέπει να το σεβαστούν άμεσα οι γονείς.

Ποια είναι τα βήματα για να αρχίσει το παιδί το μόντελινγκ;

Βήμα πρώτο: Βγάλτε φωτογραφίες. Βήμα δεύτερο: Βρείτε ένα καλό πρακτορείο. Μην νομίζετε ότι είναι πολύ απλό. Προσέξτε πολύ και δείτε τις συμβουλές γονέων που ήδη γνωρίζουν αρκετά πράγματα:

Μην πληρώσετε ποτέ χρήματα για να πάρει το παιδί σας κάποια δουλειά. Προσέξτε μην χρεωθείτε για τίποτε. Όποιος σας ζητήσει χρήματα είναι λάθος και παράνομο. Τα πρακτορεία κερδίζουν έχοντας ένα ποσοστό στην αμοιβή του μοντέλου, αλλά δεν χρεώνουν την συνεργασία μαζί τους.

Μία καλή φωτογραφία, δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβή.

Το πρακτορείο χρειάζεται καλές φωτογραφίες του παιδιού, χωρίς όμως να είναι απαραίτητα επαγγελματικές.

Έτσι μία απλή φωτογραφία του μικρού, που ανανεώνεται κάθε μήνα είναι αρκετή. Προσέξτε γιατί υπάρχουν πολλοί απατεώνες που θέλουν να κερδίσουν χρήματα από τους γονείς με ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι το παιδί τους θα είναι το επόμενο τοπ μοντέλο! Μην ξεχνάτε ότι το παιδάκι αλλάζει κάθε μήνα, άρα δεν έχει ανάγκη από πανάκριβα επαγγελματικά πορτραίτα.

Τα σοβαρά πρακτορεία θέλουν απλές καθαρές φωτογραφίες του παιδιού. Το παιδάκι πρέπει να κοιτάζει τον φακό, χωρίς να φορά καπέλο ή γυαλιά. Δεν επιτρέπεται να είναι μακιγιαρισμένο.

Είναι απλό να τραβήξετε τέτοιες φωτογραφίες στο σπίτι με μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες δείχνουν τα χαρακτηριστικά του παιδιού και τραβήξτε αρκετές, δείχνοντας μόνο το πρόσωπό του και ολόκληρο το σώμα του.

Μην ανησυχείτε αν το παιδί δεν είναι αυτό ακριβώς που ζητά το πρακτορείο. Όπως δηλώνουν «θέλουν όλους τους τύπους, από παιδάκια με φακίδες και κόκκινα μαλλιά, μέχρι μελαχρινά με πολύ σγουρά μαλλάκια. Κάθε πελάτης μας έχει τις δικές του συγκεκριμένες ανάγκες, έτσι εμείς πρέπει να έχουμε μία μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά παιδάκια».

Βρείτε ένα έγκριτο πρακτορείο.

Μόλις έχετε τις φωτογραφίες, βρείτε ένα πρακτορείο με καλή φήμη, και εξετάστε προσεκτικά τους πελάτες κάθε πρακτορείου.

Δείτε με προσοχή όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική του κάθε πρακτορείου, πριν δεσμευτείτε.

Τέλος αν πιστεύετε ότι και το μικρό σας είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο, προχωρήστε αλλά με μεγάλη προσοχή.