Ναυτία στη δουλειά. Πώς να τη διαχειριστείτε

Ναυτία στη δουλειά. Πώς να τη διαχειριστείτε

Έχετε ξεπεράσει πλέον την πρωινή αδιαθεσία των πρώτων μηνών και επιστρέψατε και στη δουλειά σας. Αλλά μόλις μυρίσετε το κολατσιό του συναδέλφου σας με μπέικον και αυγό, τρέχετε στο μπάνιο!

Μην στενοχωριέστε. Το 75% των γυναικών βιώνουν κάποια ναυτία ή εμετό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμη και μετά τους πρώτους μήνες, γιατί ορισμένες μυρωδιές τις ενοχλούν φοβερά.

Έτσι, ενώ μπορεί να μην είστε σε θέση να απαλλαγείτε εντελώς από τη ναυτία, ιδίως στην εργασία σας, ή ακόμη και να προλάβετε τον εμετό, μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση αυτή.

Δείτε κάποιες απλές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν:

Αρχίστε το τσιμπολόγημα.

Μάλλον το φαγητό είναι το τελευταίο πράγμα στη σκέψη σας, αλλά είναι το καλύτερο για το αναστατωμένο στομάχι σας. Έχετε μαζί σας, κράκερ, κουλουράκια, κέικ ρυζιού, μπισκότα και αποξηραμένα φρούτα. Τσιμπήστε ότι σας αρέσει, μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για να διατηρήσετε την ενέργεια και την καλή σας διάθεση.

Πάρτε μαζί σας το μεσημεριανό.

Προσπαθήστε να τρώτε μικρά αλλά συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε το στομάχι σας να μην είναι ποτέ άδειο. Αποφύγετε όμως τα λιπαρά τρόφιμα και βέβαια κάθε τηγανιτό. Επιλέξτε τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, (δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες), και πρωτεΐνη, για να αποφύγετε τη ναυτία. Καλές επιλογές, αν βέβαια σας αρέσουν είναι, το τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, η κουλούρι, ψητό κοτόπουλο, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, τυρί και μπανάνες.

Ετοιμάστε μία τσάντα έκτακτης ανάγκης.

Έχετε πάντα μαζί σας δύο πετσέτες. Μία ελαφρά βρεγμένη σε πλαστική σακούλα, μία δροσερή πετσέτα είναι ιδανική αν αισθανθείτε χάλια και μία στεγνή για να σκουπιστείτε. Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα, μέντες, τσίχλες και τσάι, είναι επίσης απαραίτητα. Εάν κάνετε συχνά εμετό, φροντίστε να έχετε μαζί σας μία καθαρή μπλούζα και ότι χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε το πρόσωπό σας.
Αποφύγετε την πρόσκληση για φαγητό.

Εάν ορισμένες μυρωδιές σας φέρνουν ναυτία, αποφύγετε όσο μπορείτε να τρώτε με συναδέλφους ή και φίλους, ειδικά σε εστιατόρια που δεν σας εμπνέουν, ακόμη και στη καφετέρια ή τραπεζαρία της εταιρίας σας. Αν είναι δυνατόν φάτε έξω ο καθαρός αέρας θα σας κάνει καλό ή σε ένα χώρο χωρίς πολλά άτομα και μυρωδιές.

Πίνετε με σύνεση.

Αν και είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένη, προσπαθήστε να πίνετε κυρίως ανάμεσα στα γεύματα και μικρή ποσότητα κάθε φορά. Μην γεμίζετε το στομάχι σας με υγρά. Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι για να παίρνετε μικρές γουλιές. Επιλέξτε το ρόφημα ή το νερό να είναι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένο. Είναι καλύτερο για το στομάχι σας.

Αν έχετε κάνει εμετό, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, προτιμήστε τα ποτά με γλυκόζη αλάτι και κάλιο.

Άλλη μία καλή ιδέα που θα σας βοηθήσει πολύ, είναι να έχετε ένα θερμός με σούπα, ή ένα smoothie φρούτων μαζί σας. Μερικές γουλιές, όταν το χρειάζεστε, θα κάνει θαύματα στο στομάχι σας.

Ιδίως μην χάσετε την καλή σας διάθεση. Προγραμματίστε καλά την ημέρα σας στο γραφείο και σκεφτείτε ότι σε λίγο καιρό θα είστε καλά και θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας!