Οι κανόνες που δεν πρέπει να αγνοήσει μία μητέρα, εάν θέλει να έχει φίλες

Οι κανόνες που δεν πρέπει να αγνοήσει μία μητέρα, εάν θέλει να έχει φίλες

Λένε, ότι δεν υπάρχουν κανόνες όταν έχεις παιδιά. Όμως μάλλον αυτό δεν είναι αλήθεια, ιδίως όταν η μητέρα θέλει να έχει φίλες.

Δείτε λοιπόν, μανούλες, τι πρέπει να προσέχετε, διαφορετικά ετοιμαστείτε να σας «απαγορεύσουν» την είσοδο στις παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς της πόλης! Φυσικά αυτό είναι υπερβολή, αλλά δεν κάνει κακό να προσέχετε λίγο…

Μην φέρνετε άρρωστα παιδιά στο σπίτι της φίλης σας

Αυτός είναι ο βασικός και πολύ σημαντικός κανόνας. Ένα κρυωμένο μικρό μπορεί να στοιχίσει μία εβδομάδα αρρώστιας για κάποιο άλλο παιδάκι. Εάν το μικρό σας είναι έστω κρυωμένο, σκεφτείτε και τις άλλες μητέρες και μείνετε μακριά!

Μην πετάτε βρώμικες πάνες στα σκουπίδια της φίλης

Το μωρό σας λερώθηκε ενώ είστε σε ένα φιλικό σπίτι και δεν έχετε μαζί σας μία πλαστική σακούλα. Έτσι, χωρίς να το σκεφτείτε, πετάτε τη βρώμικη πάνα στα σκουπίδια. Μην το κάνετε αυτό ποτέ. Ζητήστε από τη φίλη σας να σας πει, που μπορείτε να πετάξετε την πάνα. Σίγουρα, θα σας ευχαριστήσει γι’ αυτό.

Μην αφήνετε το χώρο παιχνιδιού χωρίς να καθαρίσετε

Το παιδάκι σας έβγαλε έξω όλα τα παιχνίδια. Τουλάχιστον βοηθήστε να τα βάλετε στη θέση τους.

Μην προσφέρετε σε ένα άλλο παιδί ένα σνακ ή χυμό χωρίς να ρωτήσετε

Πολλοί γονείς είναι πολύ προσεκτικοί για το τι τρώει ή πίνει το παιδάκι τους. Ίσως η μητέρα του φίλου του δικού σας μικρού, δεν θέλει ζάχαρη ή συντηρητικά ή τεχνητά αρώματα στο σνακ του παιδιού της. Όπως επίσης ο έτοιμος χυμός μπορεί να φαντάζει δηλητήριο στα μάτια άλλης μητέρα. Έτσι ρωτήστε πρώτα.

Μην αφήνετε το παιδί σας να διαμαρτύρεται για το τι σερβίρετε για μεσημεριανό

Μπορεί τα παιδιά να είναι μικρά, αλλά η οικοδέσποινα οπωσδήποτε έχει κάνει μια προετοιμασία για να φάνε. Πείτε λοιπόν στο παιδί σας, αν δεν του αρέσει το φαγητό να κρατήσει τη γνώμη του γι’ αυτό. Αν είναι πολύ δύσκολο στο φαγητό του, πάρτε μαζί σας κάτι γι’ αυτό.

Μην επιπλήξετε το παιδί κάποιου άλλου

Όταν πρόκειται για την πειθαρχία, η κάθε μητέρα είναι υπεύθυνη για το δικό της παιδί. Εάν μαλώσετε ή παρατηρήσετε ένα άλλο παιδί, δημιουργείτε μία δύσκολη κατάσταση. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι και κινδυνεύει η ασφάλεια του παιδιού σας, αφήστε την άλλη μητέρα να μιλήσει στο παιδί της.

Μην επικρίνετε την ανατροφή των άλλων παιδιών

Μην πείτε: «το παιδί σου βλέπει πολύ τηλεόραση», μπορεί να είναι μία απλή συμβουλή, αλλά που θα μπορούσε να προσβάλει την μητέρα του. Δίνετε πάντα έμφαση στα δικά σας παιδιά.

Μην προσπαθείτε να φαίνεστε τέλεια

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μία μαμά που νομίζει ότι όλα είναι υπό έλεγχο όλη την ώρα. Να είστε πάντα ειλικρινής σχετικά με τα προβλήματα και τις δοκιμασίες της μητρότητας και της ανατροφής των παιδιών. Οι φίλες σας θα σας ανοίξουν και αυτές την καρδιά τους όταν είστε και εσείς ανοιχτή.

Μην κρίνετε άλλες μητέρες

«Τι εννοείς ότι εσύ δεν θηλάζεις»; Ή «Είναι δυνατόν, τριών ετών και λερώνει ακόμη την πάνα του»! Προσέξτε. Μην κάνετε ποτέ τέτοιες ερωτήσεις.

Μην χρησιμοποιείτε άλλες μαμάδες

Δεν είναι η baby sitter σας. Εάν πάτε επίσκεψη, είστε υποχρεωμένη να προσέχετε και να ανταποδώσετε την επίσκεψη.

Στην πραγματικότητα, είναι απλοί κανόνες ευγενείας. Ας τους έχουν υπόψη όλες οι μανούλες. Θα είναι πιο αγαπητές και θα έχουν περισσότερες φίλες.