Ομάδες δραματοθεραπείας για εγκύους

Ομάδες δραματοθεραπείας για εγκύους

εγκυμοσύνη ομάδα δραματοθεραπείαςTo ταξίδι προς τη μητρότητα αποτελεί ένα συναρπαστικό και μοναδικό γεγονός για κάθε γυναίκα.

Οι αλλαγές οι οποίες συντελούνται σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο είναι τόσο έντονες που οδηγούν τη μέλλουσα μητέρα στο να επαναπροσδιορίσει σημαντικές πλευρές της ζωής της όπως είναι οι σχέσεις της με τους άλλους και ο τρόπος ζωής της.

Η νέα πραγματικότητα η οποία συνοδεύεται από πλήθος συναισθηματικών αλλαγών είναι ένα ταξίδι προς το άγνωστο για τις περισσότερες γυναίκες ιδιαίτερα για όσες βιώνουν την  εγκυμοσύνη για πρώτη φορά.

Συναισθήματα και σκέψεις θετικά και αρνητικά τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους, μπορούν να εντείνουν τις ανησυχίες και το φόβο για διάφορες άγνωστες καταστάσεις όπως είναι ο τοκετός, οι νέοι ρόλοι μέσα  στην οικογένεια και η απόκτηση μιας νέας ταυτότητας.

Οι ομάδες δραματοθεραπείας για εγκύους στοχεύουν στην επεξεργασία όλων αυτών των ζητημάτων και στη δημιουργία ενός ασφαλούς περάσματος στη νέα κατάσταση μέσα από το μοίρασμα εμπειριών και τη συμμετοχή σε δράσεις ειδικά προσαρμοσμένες για γυναίκες σε εγκυμοσύνη.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αφορούν σε μεθόδους δανεισμένες από τις τέχνες  όπως είναι το παίξιμο ρόλων, η αφήγηση ιστοριών και μύθων, η κίνηση και ο χορός.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια των ομάδων:
     
Αφροδίτη Φουτρή-Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
Τηλ.6973826821, e-mail: afroditifoutri@dramatherapist.gr
www.dramatherapist.gr
 Χώρος πραγματοποίησης: Κέντρο Μητρότητας «Εμμέλεια»
Χαλκαίων 21, Θεσσαλονίκη