Παιδιά στο αεροπλάνο: δραστηριότητες για να απασχοληθούν καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού

Παιδιά στο αεροπλάνο: δραστηριότητες για να απασχοληθούν καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού

Πάντα σκεφτόμασταν να πάμε διακοπές με τα παιδιά μας αεροπορικώς. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα παιδιά, όλα τα παιδιά, είναι αεικίνητα! Πάντα χρειάζονται να απασχολούνται με κάτι. Έτσι ρωτήσαμε μια πολύ καλή φίλη, η οποία μας αποκαλύπτει έξυπνες δραστηριότητες για να απασχολούνται τα παιδιά στο αεροπλάνο.

«Θυμάμαι ότι πραγματικά φοβήθηκα την πρώτη φορά που πήρα μαζί μου την κόρη μου στο αεροπλάνο. Ήταν περίπου 11 μηνών και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να επισκεφτώ τους γονείς μου, ενώ ο άνδρας μου θα έλειπε σε κάποιο συνέδριο.

Μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα, αλλά περίπου μία εβδομάδα πριν την πτήση, παραλίγο να ακυρώσω το ταξίδι. Σκέφτηκα ότι δεν ήμουν ικανή να τα καταφέρω. Αλλά μετά η μητέρα μου, μου θύμισε ότι, όταν ήταν στην ηλικία μου πέταξε με την αδελφή μου και μένα, στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς τον πατέρα μου. Έτσι λοιπόν αφού αυτή τα κατάφερε θα μπορούσα και εγώ να κάνω ένα ταξίδι 4 ωρών χωρίς πρόβλημα!

Ετοιμάστηκα λοιπόν και ξεκίνησα ένα ταξίδι που στο τέλος με έκανε να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι άσχημο να ταξιδεύεις με παιδιά, αρκεί να μη αρχίσουν τις σκανδαλιές και τις αταξίες στα 30.000 πόδια!

Επειδή τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να μένουν για αρκετή ώρα απασχολημένα χαζεύοντας ένα βιβλίο, ή ένα DVD, ψάξαμε πολύ και βρήκαμε δραστηριότητες που μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα, στη διάρκεια του ταξιδιού με αεροπλάνο.

1. Αγοράστε μερικά φτηνά παιχνιδάκια, τυλίξτε τα σε πολύχρωμα χαρτιά και δίνετε στο μικρό σας ένα κάθε μισή μία ώρα. Λειτουργεί θαυμάσια.

2. Πάρτε μαζί σας χρήματα από τη Monopoly και τις καρτούλες δώρων και φτιάξτε ένα πορτοφόλι γεμάτο εκπλήξεις.

3. Φροντίστε να κλείσετε θέση στο παράθυρο για το παιδί, πάρτε μαζί σας αυτοκόλλητα (αυτά που αφαιρούνται εύκολα) και αφήστε το να διακοσμήσει το παράθυρο όπως του αρέσει.

4. Μία καλή ιδέα για να το κρατήσετε απασχολημένο όση ώρα περνάτε από τον έλεγχο, αλλά και στη διάρκεια του ταξιδιού, είναι να πάρετε μαζί το μικρό πίνακα που μπορεί να γράψει, να ζωγραφίσει ή να μουτζουρώσει κάτι, χωρίς βέβαια μολύβια ή κιμωλία. Είναι πράγματι ένα πρακτικό και χρήσιμο παιχνίδι.

5. Πάρτε μαζί σας ένα μικρό, απλό και κατάλληλο για την ηλικία του παζλ.

6. Με ένα κομμάτι πανί και ένα μεγάλο κουμπί, θα μπορέσετε να του φτιάξετε ένα αστείο φίδι. Χρησιμοποιήστε πανάκια σε διάφορα χρώματα και αφήστε το να δημιουργήσει και αυτό κάτι.

7. Φτιάξτε τη δική σας τρίλιζα.

8. Έχετε μαζί σας αλουμινόχαρτο και αφήστε το να δημιουργήσει μόνο του, ότι θέλει.

9. Ετοιμάστε μερικές σακούλες για εμετό. Μπορείτε να ζωγραφίσετε μάτια, μύτη και στόμα σαν να είναι μία κούκλα. Να τις έχετε έτοιμες σε περίπτωση ανάγκης!

10. Πάρτε μαζί σας λίγο πλαστικό περιτυλίγματος, αυτό με τις μικρές φυσαλίδες που χρησιμοποιούμε για να τυλίγουμε τα εύθραυστα αντικείμενα και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να κάνετε μαζί του πραγματάκια!

11. Τέλος, ακόμη μία καλή ιδέα για να το κρατήσετε απασχολημένο, είναι μία σακούλα γεμάτη μικρά παιχνίδια, ζωάκια, ανθρωπάκια, αυτοκίνητα, που βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών.

Φυσικά κάθε μητέρα γνωρίζει καλά το δικό της παιδί. Μπορεί να σκεφτεί και κάτι ακόμη για να περάσουν ήρεμα και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα οι ώρες αυτές στο αεροπλάνο.

Μη διστάσετε και μη χάσετε ένα ωραίο ταξίδι, μόνο και μόνο από την ανησυχία της πτήσης»!

Αφήστε και τη δική σας φαντασία ελεύθερη και ετοιμάστε τις βαλίτσες σας.