Παιδικές Βιβλιοθήκες Θεσσαλονίκης

Παιδικές Βιβλιοθήκες Θεσσαλονίκης

Παιδικές βιβλιοθήκες ΘεσσαλονίκηΟ Δήμος Θεσσαλονίκης δείχνει να υποστηρίζει τον θεσμό των παιδικών βιβλιοθηκών  ενεργά, με αρκετές βιβλιοθήκες στα κατά τόπους διαμερίσματα οι οποίες είναι αρκετά ενημερωμένες σε υλικό.

Σε τακτική βάση, και απευθυνόμενες στα παιδιά της περιοχής, οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες. Σε μηνιαία βάση οργανώνονται θεματικά αφιερώματα και προβολές, ώρες παραμυθιού και παιχνιδιού, εκθέσεις κ.α. Ετησίως, οργανώνονται εργαστήρια (θέατρο, ζωγραφική, κεραμική, σκάκι, καραγκιόζης, κλπ) παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων. Στις μηνιαίες δραστηριότητες μπορούν να συμμετέχουν ομαδικά τα σχολεία της περιοχής.

 

Γιατί ο λύκος σταμάτησε να τρώει γουρουνάκια, κατσικάκια και κοκκινοσκουφίτσες;

4/5/2009, στις 10.00

Θέλετε να μάθετε γιατί ο λύκος σταμάτησε να τρώει τα ζωάκια του δάσους; Ακολουθήστε το χοροπηδηχτούλη Ντίνη στην περιπέτειά του μέσα στο δάσος. Έτσι, θα ανακαλύψτε ότι χάρη στο Ντίνη, τα λαχανικά θα κερδίσουν την καρδιά του τρομερού λύκου και θα γίνουν από τότε το αγαπημένο του φαγητό!

Η συγγραφέας Μερόπη Μάττα , θα παρουσιάσει σε παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού το βιβλίο της . Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση που θα ακολουθήσει , θα γνωρίσουν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη, Κασσάνδρου 17-19, τηλ. 2310-274708

Διαφήμιση – Η μεγάλη ξεμυαλίστρα.

5/5/2009, ώρα 10.00 

Ποιος προσπαθεί να μας πείσει ν' αγοράσουμε πράγματα που ίσως δεν χρειαζόμαστε; Ποιος κινεί αυτά τα νήματα; Τι επιπτώσεις έχει αυτό στο περιβάλλον και στη ζωή μας; Με τι τρόπους μπορούμε ν' αντιδράσουμε;

Σ' αυτά και σ' άλλα ερωτήματα προσπαθεί ν' απαντήσει αυτό το βιβλίο. Με προτάσεις για  διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες που ίσως μας οδηγήσουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.

Η συγγραφέας Άννα Χατζημανώλη, θα παρουσιάσει σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄Δημοτικού το βιβλίο της και μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα, για τις επιπτώσεις που έχει η διαφήμιση στη ζωή μας αλλά και στο περιβάλλον και με τι τρόπους μπορούμε να αντιδράσουμε.

Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης, Γρηγ.Κολωνιάρη 23, τηλ. 2310 514780

Η Θεσσαλονίκη των πουλιών

Το Τμήμα Παιδικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνεχίζει και αυτόν το μήνα τον κύκλο μαθημάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «ΗΘεσσαλονίκη των πουλιών». Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των πτηνών και γενικότερα την αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

2ο μάθημα: Περιλαμβάνει την παρουσίαση των πουλιών που συναντάμε στην πόλη μας. Ακολουθεί κουίζ αναγνώρισης τιτιβίσματος πουλιών.

3ο μάθημα: Φροντίζοντας τα πουλιά της πόλης. Περιλαμβάνει την κατασκευή ταΐστρας και την κατασκευή μικρής τροφικής αλυσίδας.

7/5/2009, ώρα 10.00 Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

21/5/2009, ώρα 10.00 Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Πλατεία Αγ.Αναργύρων,  Κλαυθμώνος 37, τηλ. 2310 200537