Κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδάκι μου

Η Πέτρα –Σουηδέζα φίλη με 3 παιδιά- μας ενημέρωσε ότι τα καθισματάκια αυτοκινήτων έχουν ημερομηνία λήξης η οποία ορίζεται από την ημερομηνία παραγωγής του προϊόντος και αναφέρεται στο manual, ενώ κάποιες εταιρείες το τυπώνουν στο κάτω μέρος του καθίσματος.

Συνήθως η ημερομηνία λήξης είναι από 5 – 9 χρόνια από την ημερομηνία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ του προϊόντος.

Επιπλέον μας είπε ότι στη Σουηδία βάζουν το μωρό σε καθισματάκι αυτοκινήτου γυρισμένο προς το πίσω και όχι κοιτώντας μπροστά μέχρι και το παιδί να γίνει πέντε χρονών, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι από το νόμο.

Το αποτέλεσμα η Σουηδία έχει 30% λιγότερο ατυχήματα με θύματα μικρά παιδιά από την Αγγλία.

Εδώ σπάνια βλέπω παιδάκια με το κάθισμα τους ανάποδα, βέβαια ούτε καν το ήξερα ότι αυτό είναι το σωστό.
Τώρα όμως που το έμαθα και παρατηρώ τα αυτοκίνητα που έχουν μικρά παιδάκια μέσα νομίζω ότι είναι σπάνιο να τα δω καθισμένα ανάποδα, εάν έχουν καθισματάκι και δεν είναι είναι στη θέση του συνοδηγού με τη μαμά τους και χωρίς ζώνη ασφαλείας.

mamaloo kathisma1

Νομίζω αυτούς τους οδηγούς θα έπρεπε να τους επιβάλλετε το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο.

Επιπλέον παρατήρησα ότι σε αγγελίες βρίσκεις καθισματάκια που έχουν αγοραστεί το 2004!!!! Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι είναι ληγμένα και θα πρέπει να αποσυρθούν.
Τι κρίμα που για τόσο σημαντικά θέματα δεν υπάρχει εκπαίδευση και φυσικά παρακολούθηση για την τήρηση του νόμου.

Έψαξα και βρήκα γιατί τα παιδάκια πρέπει να κάθονται με την πλάτη στον οδηγό και τα μοιράζομαι μαζί σας.

Το κεφάλι ενός μωρού είναι το ¼ του συνολικού του βάρους του, αλλά ο λαιμός, οι μυς και η σπονδυλική στήλη βρίσκονται ακόμη σε ανάπτυξη.

Σαν αποτέλεσμα κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει το αυτοκίνητο, το κεφαλάκι του παιδιού ωθείται ανεξέλεγκτα μπροστά χωρίς κανένα εμπόδιο.

Επιλέγοντας να κάθεται το παιδί μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων βλέποντας προς τα πίσω, σε κάθε φρενάρισμα το κεφάλι του παιδιού ωθειται και πάλι προς το παρμπρίζ αλλά αυτή τη φορά σταματά στο προσκέφαλο του καθίσματος αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τον οποιοδήποτε τραυματισμό του παιδιού.

80% μείωση του κινδύνου τραυματισμού προσφέρει στο παιδί το να κάθεται ανάποδα μέσα στο αυτοκίνητο .. τι δεν καταλαβαίνουν???

Υγ: Δείτε και αυτό το καταπληκτικό κάθισμα. Μακάρι να κυκλοφορήσει άμεσα και στην Ελλάδα. 

Σας φιλώ. 

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα

mamaloo

mamaloo_bounce

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την Αγγελική Μπαμπαλούκα
Γιατί ο γιατρός της mamaloo είπε έξαλλος " Για αυτό ήρθε εδώ? Για να την ξεγεννήσω πρόωρα?"
Ακολουθήστε τη mamaloo στο instagram

Όνομα Συγγραφέα:
Γεια! Είμαι η Αγγελική Μπαμπαλούκα, Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια ως marketer σε μεγάλες εταιρείες αλλά ακόμη περισσότερα χρόνια στο εμπορικό τμήμα διάφορων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ως...