Οδηγίες προς τους μπανιαριζoμενους ηλικίας 12+ μηνών

Θυμάστε τοοοοτε στις αρχές που το παιδάκι σας χώραγε κάτω από τη βρύση για να το κάνετε ένα γρήγορο μπανάκι / καθάρισμα;

Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν είμαι μόνο εγώ που αναπολώ αυτές τις ημέρες!

Τότε που ο Οδυσσέας ήταν σούπερ βολικός και ελαφρύς στο μπάνιο και η όλη διαδικασία μετά βίας κρατούσε 10 λεπτά. 

Τώρα; Ενάμιση χρόνο μετά ούτε ο ποπός του δε χωράει κάτω από τη βρύση (που λέει ο λόγος).

Όταν ήταν μωρό διάβαζα για το ότι το μπάνιο είναι fun και ότι χαλαρώνει τα μωρά... για εμάς καμία σχέση! Μετά το μπάνιο ο Οδυσσέας ήταν στην τσίτα και σούπερ ανανεωμένος για να μείνει ξύπνιος άλλες 4 ώρες. 

Τώρα ναι!  Το μπάνιο είναι διασκεδαστικό – πως να μην είναι με περισσότερο από 10 ζωάκια να κολυμπάνε στη μπανιέρα – αλλά επίσης θέλει και περισσότερη προσοχή. 

Έπαθα και έμαθα και για αυτό τα μοιράζομαι μαζί σας!

  • Μη βάζετε το παιδί στη μπανιέρα εάν το νερό τρέχει ακόμη. Κάποιος στο σπίτι μπορεί να ανοίξει μια βρύση και να αλλάξει η θερμοκρασία του δικού σας νερού δημιουργώντας άσχημη εμπειρία στο παιδί.
  • Εάν αποφασίσετε να κάνετε μπάνιο το παιδάκι σας στη μπανιέρα θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας, καθώς είναι πραγματικά επικίνδυνο σπορ. Εμείς την πρώτη φορά ήταν σα να έχουμε μπει σε παγοδρόμιο... ούτε που να σταθούμε μπορούσαμε, ούτε που να κρατηθούμε. Υπάρχουν ειδικά ‘μαξιλαράκια’ για να βάλετε κάτω ώστε να μη γλιστράει το χέλι cheeky
  • Μάθετε το παιδί σας να κάνει μπάνιο καθιστό – για ευνόητους λόγους.
  • Μη τον αφήνετε να πιάνει τη βρύση καθώς μπορεί προς το παρόν να μην μπορεί να την ανοίξει αλλά πιστέψτε με είναι ζήτημα χρόνου.
  • Προσοχή στο νερό να μην είναι καυτό! Το μόνο σημείο για να καταλάβετε εάν το νερό είναι οκ είναι ο αγκώνας σας ή αλλιώς ένα θερμόμετρο. Σε περίπτωση που έχετε θερμόμετρο να ξέρετε η ιδανική θερμοκρασία είναι περίπου στους 35 βαθμούς κελσίου.
  • Πάρτε διαφορετικό προϊόν για τα μαλλάκια του παιδιού σας και διαφορετικό για το σώμα. Είναι απλό, εσείς χρησιμοποιείται το ίδιο προϊόν για μαλλιά και σώμα;  Άλλη ανάγκη καθαρισμού έχουν τα μαλλιά και άλλη το σώμα. Το βρεφικό σαμπουάν πρέπει να έχει λιγότερες μαλακτικές ιδιότητες από αυτές του αφρόλουτρου, για να μην επιβαρύνει το μαλλάκια αλλά να προσφέρει περισσότερη ενυδάτωση στην τρίχα.

Μια εταιρεία που έχει διαφορετικό προϊόν για μαλλιά και για σώμα είναι η Frezyderm. (Μην χρησιμοποιείται το δικό σας σαμπουάν ή αφρόλουτρο!!! Τα παιδικά προϊόντα είναι διαφορετικά!)

Πρώτα απ’ όλα τόσο το σαμπουάν όσο και το αφρόλουτρο για τα παιδάκια πρέπει να είναι συμβατά με το δάκρυ του μωρού για να μη τσούζει τα μάτια. 

Επιπλέον το Frezyderm Βaby Shampoo- έχει και πρωτεΐνες σιταριού για να δυναμώνει τη τρίχα αλλά και χαμομήλι για να μην ερεθίζεται η επιδερμίδα του. 

Μη βάζετε πολύ νερό στη μπανιέρα  και ποτέ να μην καλύπτεται η μεσούλα του παιδιού. Με αυτό τον τρόπο Α/ κάνετε οικονομία στο νερό Β/ δε κινδυνεύει το παιδάκι σας Γ/ δεν ξεχειλίζουν οι αφροί.

Και φυσικά τα προφανή! Δεν αφήνουμε κοντά ηλεκτρικές συσκευές και οποιαδήποτε που δεν πρέπει να φάει το παιδί (σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι, τη μάσκα μαλλιών σας κοκ) και βέβαια δεν αφήνουν το παιδάκι μας ούτε για ένα δευτερόλεπτο χωρίς επίβλεψη, φαντάζομαι όλες έχουμε καταλάβει για το πόσο αεικίνητα είναι τα παιδάκια μας!

Καλά μας μπάνια!

 

Γεια! Είμαι η Αγγελική Μπαμπαλούκα, Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια ως marketer σε μεγάλες εταιρείες αλλά ακόμη περισσότερα χρόνια στο εμπορικό τμήμα διάφορων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ως επαγγελματίας στο χώρο του marketing και των ΜΜΕ γνώρισα πολλούς ανθρώπους, έζησα αλλά και έμαθα από πολλές ιστορίες και τώρα ξέρω ότι η σημαντικότερη γνώση που μπορείς να έχεις είναι να ξέρεις ότι... Μπορείς! Στο Mamaloo, το νέο blog του paidorama.com, θα μοιράζομαι μαζί σας τις εμπειρίες μου από την εγκυμοσύνη μου, που είναι και η πρώτη, ιστορίες, σκέψεις, αμφιβολίες, ιδέες, πράγματα που βρήκα ενδιαφέροντα διαβάζοντας για το ‘σωστό’ –κατ’ εμένα- μεγάλωμα ενός παιδιού. Πρωτοεμφανιζόμενη λοιπόν μητέρα του Οδυσσέα, ενός υπέροχου μωρού που θα γεννηθεί τον Νοέμβριο του 2015. Καλή μας εξερεύνηση! Mamaloo

Περισσότερα άρθρα εδώ.

Όνομα Συγγραφέα:
Γεια! Είμαι η Αγγελική Μπαμπαλούκα, Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια ως marketer σε μεγάλες εταιρείες αλλά ακόμη περισσότερα χρόνια στο εμπορικό τμήμα διάφορων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ως...