«Γράμμα πριν από τον τοκετό»

 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Πριν από λίγες μέρες, όλα ήταν αλλιώς. Η θέα μου ήταν ο σταυρός ενός νοσοκομείου για παιδιά. Χρώματα δεν υπήρχαν πουθενά ή μάλλον τα μάτια μας επέλεγαν ασυνείδητα να μην τα δουν.

Γιατί όλη η ομορφιά του κόσμου χάνεται όταν ένα παιδάκι αρρωσταίνει. Όλα ξεθωριάζουν. Χάνουν την αξία τους. Καμία μουσική.

Η μόνη μελωδία είναι η προσευχή. Να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να ξαναβγεί το ουράνιο τόξο στον ουρανό. Μετά τη μπόρα…

Έτσι και έγινε. Και τελικά αυτή είναι η πιο σπαρακτική ευχή μου. Η πιο μεγάλη μου επιθυμία. Το μόνο μου όνειρο για πάντα.

Όταν έρχεται η μπόρα, να κρατάει μόνο για λίγο και μετά να βγαίνει το ουράνιο τόξο στην ζωή ξανά.

Στην δική μου και στη δική σου.

Με σένα λοιπόν μανούλα- που η κοιλίτσα σου έχει φουσκώσει από το θαύμα της νέας ζωής-, έχω να μοιραστώ λίγα μυστικά που μου έμαθαν και εμένα κάποιες σημαντικές στιγμές, τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής μου.

- Είναι ευλογία να γίνεσαι μαμά του, αλλά είναι και η αρχή μιας παντοτινής φιλίας με την αγωνία

- Είναι ευτυχία –απλή και καθαρή- όταν κοιτάς στα μικροσκοπικά ματάκια μια πελώρια αγάπη, αλλά και μεγάλος καημός, όταν αυτά τα ματάκια γεμίζουν δάκρυα.

- Είναι μεγαλείο της φύσης ο θηλασμός και το υπέρτατο δώρο που μπορείς να κάνεις στο μωρό σου, αλλά μερικές φορές πονάει και κάποια μέρα τελειώνει και αδειάζει η αγκαλιά σου. (Ευτυχώς, για εκείνη την στιγμή υπάρχει το βιολογικό γάλα βιοlac που είναι το καλύτερο μετά από σένα)

- Είναι η μεγαλύτερη διασκέδαση και το πιο συναρπαστικό ταξίδι να παίζεις και να γελάς μαζί του σαν παιδί, αλλά στις γκρίνιες, τα παράπονα και τα ατελείωτα κλάματα και πείσματα, μόνο ως ενήλικας μπορείς να συμπεριφερθείς. Αλλά που είναι η υπομονή όταν την χρειάζεσαι…

- Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορείς να νιώσεις όταν το μωρό σου είναι ευτυχισμένο και ήρεμο. Είσαι η βασίλισσα της καρδιάς του… Όταν όμως πασχίζεις να βρεις τι θέλει και εκείνο μόνο κλαίει και δεν τα καταφέρνεις ό,τι και να κάνεις, γκρεμίζεσαι από το θρόνο και νιώθεις μικρή και ασήμαντη.

Όλα μαζί τους, είναι άσπρο και μαύρο.

Από το όνειρο στον εφιάλτη

Από την ευτυχία στη δυστυχία

Από το άπειρο στο τίποτα

Από την καταιγίδα στο ουράνιο τόξο

Όλες θα έρθουν. Και οι καλές και οι κακές στιγμές. Νομοτέλεια.

Η μόνη ευλογία και η καλύτερη ευχή που έχω για σένα, λίγο πριν τον τοκετό, είναι ο χειμώνας στην καρδιά σου να είναι μικρός και το καλοκαίρι παντοτινό.

Σε φιλώ γλυκά

Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα και με το καλό να αγκαλιάσεις το μωράκι σου.

Με αγάπη,

Ράνια

Blog Tags: