Παίξτε κρυφτό με το μωράκι σας

Παίξτε κρυφτό με το μωράκι σας

Αυτό το κλασικό παιχνίδι «κούκου τσα»! Είναι πράγματι αθάνατο για πολλούς λόγους.

Αν ψάχνετε για τα πιο καλά παιχνίδια για να παίξετε με το μωρό σας, αυτό το «κούκου» εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για μωρά που εφευρέθηκε ποτέ.

Γιατί; Γιατί διεγείρει τις αισθήσεις του μωρού, χτίζει κινητικές δεξιότητες, ενισχύει την οπτική παρακολούθηση, ενθαρρύνει την κοινωνική ανάπτυξη και το καλύτερο απ’ όλα, «χαϊδεύει» την αίσθηση του χιούμορ.

Επιπλέον, διδάσκει τη μονιμότητα ενός αντικειμένου. Δηλαδή, ακόμη και αν δεν μπορεί να δει για μία στιγμή το χαμογελαστό πρόσωπό σας κρυμμένο στα χέρια σας ή στο σεντόνι εσείς είστε εκεί!

Πότε μπορείτε να παίξετε:

Γύρω στους πέντε μήνες καταλαβαίνουν το αντικείμενο που υπάρχει, αλλά όλα τα μωρά αγαπούν να παίζουν «κούκου τσα» από πολύ νωρίς.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για παιχνίδι;

Σχεδόν πάντα, όταν το μωράκι έχει ξυπνήσει έχει φάει και είναι καθαρό. Στην πραγματικότητα όσο περισσότερο εξασκείτε ένα μωρό σε αυτά τα παιχνίδια, τόσο καλύτερα αναπτύσσεται η όραση, η κίνηση και η κοινωνική του αλληλεπίδραση και τόσο το καλύτερο είναι για την ανάπτυξη και καλλιέργεια του εγκεφάλου του.

Για τα νεογέννητα, παίζοντας κρυφτό καλύπτοντας το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, είναι μία θαυμάσια αίσθηση που αφορά το πρόσωπο της μητέρας τους.

Όπως το παιδάκι μεγαλώνει, δοκιμάστε και άλλες παραλλαγές του παιχνιδιού. Κρύψτε ένα αγαπημένο του παιχνίδι στο μαξιλάρι του καναπέ, πείτε του να το βρει και μετά ανακαλύψτε το μαζί, με γέλια και ενθουσιασμό.

Όμως προσέξτε μην κουραστεί. Αν δείτε κάποιο τέτοιο σημάδι ή δεν συμμετέχει με χαρά, κάντε ένα διάλειμμα και παίξτε πάλι αργότερα.

Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε:

Τα μωρά περίπου την ίδια στιγμή που κατανοούν την μονιμότητα ενός αντικειμένου, αρχίζουν να έχουν ισχυρές προτιμήσεις για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν είναι τυχαίο που πολλά μωρά αρχίζουν να έχουν το άγχος του αποχωρισμού ή των ξένων προσώπων περίπου στην ηλικία των 5 μηνών.

Ακριβώς τη στιγμή που η αναγνώριση ενός προσώπου και ενός αντικειμένου κάνουν κλικ στον εγκέφαλο του μωρού.

Ένα νεογέννητο μωράκι που απολαμβάνει την αγκαλιά της γιαγιάς του, μπορεί ξαφνικά να βάλει τα κλάματα, αργότερα αν θέλει να το πάρει αγκαλιά. Πρέπει να τη διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι τίποτε προσωπικό, απλά το μικρούλι μεγαλώνει!

Και δεν θα αργήσει και πάρα πολύ που θα θέλει με χαρά να περνά πολλές ώρες μαζί της.