Πασχαλινές χειροτεχνίες για παιδιά

Πασχαλινές χειροτεχνίες για παιδιά

Μπορείς να σκάψεις;
Γλυκές εκπλήξεις είναι κρυμμένες σε αυτά τα μικρά γλαστράκια με καρότο.

Βάψτε μαύρες μικρές γλάστρες πήλινες και αφήστε να στεγνώσουν.

Για να φτιάξετε τα καρότα, κόψτε ένα σωληνάκι καθαρισμού πίπας στο μισό, στη συνέχεια λυγίστε το ένα κομμάτι στη μέση και στρίψτε τις άκρες μαζί για να σχηματίσετε το σώμα του καρότου.
Ξεκινώντας από το κάτω μέρος, τυλίξτε ένα κομμάτι πορτοκαλί χαρτί κρεπ (10 εκ.) γύρω από το σωληνάκι καθαρισμού, τυλίγοντας σφιχτά στο κάτω μέρος και πιο χαλαρά όπως ανεβαίνετε προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί το καρότο.

Γεμίστε κάθε καρότο με λιχουδιές και στη συνέχεια σφίξτε καλά το επάνω μέρος για να κλείσει.
Για να κάνετε τα κοτσάνια, κολλήστε ένα μικρό κομμάτι πράσινο χαρτί κρεπ γύρω από τη στριμμένη κορυφή του καρότου και μετά κόψτε το σαν φράντζα.
Τοποθετήστε τις γλάστρες σε όμορφες χάρτινες θήκες για μικρά κέικ, γεμίστε τες με σοκολατάκια Μ&Μ και φυτέψτε στη μέση τα καρότα!

Όλο αυτιά!
pasxalina2

Για να σχηματίσετε τα αυτιά, χρησιμοποιήστε δύο πολύ μεγάλα σωληνάκια καθαρισμού ή μερικά κοινά που καθαρίζουμε τις πίπες, και ενώστε τις άκρες για να σχηματιστούν δύο μεγάλα, περίπου 40 εκ.
Τυλίξτε τα με κορδέλα αφήνοντας περίπου 5 εκ. σε κάθε άκρο.

Λυγίστε τα τυλιγμένα με την κορδέλα σωληνάκια σχηματίζοντας αυτί και στη συνέχεια στρίψτε τα δύο άκρα μαζί για να σιγουρέψετε το αυτί.
Κολλήστε τα αυτιά σε μία στέκα, και μετά τυλίξτε τη βάση κάθε αυτιού με την στέκα με μικρά κομμάτια κορδέλας για να είναι πιο σταθερά.

Τελειώστε, τυλίγοντας και την στέκα μαζί με τη βάση των αυτιών με όμορφη χρωματιστή κορδέλα.

Επικάλυψη καραμέλας.
Βάψτε τα αυγά σε διάφορα χαρούμενα χρώματα. Μετά κολλήστε μικρές καραμέλες με γλάσο σε όλη την επιφάνεια του αυγού. Αφήστε να στεγνώσει το γλάσο και στολίστε τα αυγά όπως σας αρέσει.

Και κάτι διαφορετικό.
pasxalina4

Χρησιμοποιήστε μαύρο χρώμα, όπως ο πίνακας στο σχολείο, για να βάψετε μερικά αυγά και μετά ζωγραφίστε τα με κιμωλία ή χρωματιστές μπογιές!

Μανταλάκια.
pasxalina5

Θα ευχαριστηθείτε πολύ να δώσετε σε μερικά απλά μανταλάκια μία ξεχωριστή προσωπικότητα.
Βάψτε ένα ξύλινο μανταλάκι λευκό. Δημιουργήστε το εσωτερικό των αυτιών του λαγού κόβοντας χάρτινη αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία σε σχήμα αυτιών και πασπαλίστε με glitter.

Μετά φτιάξτε το σώμα του λαγού κόβοντας δύο μικρά κομμάτια σε σχήμα αχλαδιού από άσπρη τσόχα και κολλήστε τα στο εμπρός και πίσω μέρος στο μανταλάκι.
Κολλήστε ένα μικρό ροζ πομ πομ και λίγο λουλουδάτο νήμα ή μαλακό σύρμα για να φτιάξετε τη μύτη και τα μουστάκια, και στο τέλος διακοσμήστε με μικρά κουμπιά ή με λίγη χάρτινη αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία, (washitape). Φτιάξτε όσα μικρά λαγουδάκια θέλετε.

Λαμπερά αυγά.
pasxalina6

Καλύψτε τα αυγά με τελείες κόλλας και μετά τοποθετήστε τα σε ένα ρηχό μπολ γεμάτο με ωραίο glitter της αρεσκείας σας.
Γυρίστε κάθε αυγό από όλες τις πλευρές για να καλυφθεί με το glitter και στη συνέχεια με ένα μαλακό βουρτσάκι αφαιρέστε όλο το glitter που περισσεύει μεταξύ των κουκίδων.

Για να τα στολίσετε με λαμπερές ρίγες, κόψτε ταινία διπλής όψεως σε λεπτές λωρίδες κολλήστε στα αυγά και μετά καλύψτε τες με glitter όπως κάνετε πριν με τις κουκίδες.
Θα έχετε πολύ όμορφα, λαμπερά και ιδιαίτερα αυγά.
pasxalina3

Διαβάστε ακόμη: Έθιμα του Πάσχα: Μεγάλη Παρασκευή